Hur man väljer Trim utomhusfärg färg

Det är lätt att välja en trim utomhusfärg färg som ser attraktiva. Mörkbrun med en beige hus, vita knutar på en salvia grönt hus--lätt, eller hur? Istället för att välja rensa utomhusfärg färger som helt enkelt ser okej, välja färger som kommer att göra mest av ditt hem arkitektur--om det är en 1940-talet bungalow eller ett samtida två våningar hem. Du har nästan obegränsade val med modern exteriör färger att göra ditt hem särskiljande och lägga till curbvädjan utan att vara antingen ho-hum eller skrikig med färska trim och accentfärger.

Instruktioner

•Var fasta element för ditt hem hänsyn när du väljer färger. Undvika färger som kommer att kollidera med tak, tegel eller stenarbeten.

•Consider den stora bilden. Inte måla ditt hus i samma färgschema som grannens hus. Om ditt hus är omgivet av träd eller ligger på baksidan av din lott, använda skarpt kontrasterande trim färger för att göra det sticka ut, eller prova en mer subtil färgkombination för att göra det avta i omgivningarna.

•Använd kompletterande färger att göra ditt trim och arkitektoniska detaljer som sticker ut. Komplementfärger är de mitt emot varandra på färghjulet (se resurser.), som blå och röd. Detta betyder inte att du behöver måla din trim rött på en blå huset. Men istället för cool, stark vit trim, Använd en varm, krämig vit eller ljus tan för din cool blå eller grå huset.

•Välj mer subtila trim färger för en diskret, konservativa utseende. Välj färger från samma måla färgrutan och använder två eller tre nyanser av samma färg för den huvudsakliga färgen, trim och accenter.

• Besök en färg eller hem butik och plocka upp måla färgrutor. Be om färg urval broschyrer. De flesta färg företag publicerar broschyrer med föreslagna färgkombinationer, ofta baserat på perioden och arkitekturen.

•Använd en livfull och välkomnande accentfärg för ytterdörren. Välj en färg som tips på din inredning eller personlighet, som matchar bilen i din uppfart eller ens en färg som matchar blommor i din gårdsplanen.

•Accent attraktiva arkitektoniska detaljer och minimera oattraktiv de med trim färg. Om inte du tror att din stuprör och garageport är värda att betona, måla dem i samma färg som kroppen av huset.

Tips & varningar

  • Investera i en kvart av färg och testa varje färg på ditt hem innan du gör ett slutligt beslut eftersom det är svårt att förutse exakt hur färgerna kommer att se från den lilla måla färgrutan.
  • Om du har en husägare association, kontrollera att du använder godkända färger innan du fortsätter.