Hur man väljer Mitre sågblad

Hur man väljer Mitre sågblad

Mitre såg blad används vanligen för att göra exakta snitt när sågning genom material som trä, plast eller mjuk metall. När köper en mitre sågklinga är det viktigt att ta hänsyn till den aktuella uppgiften. Såg diametern, tand räknas och krok vinklar är alla viktiga faktorer när du väljer en mitre sågklinga.

Instruktioner

•Välj en mitre sågklinga med specifika diametern för storleken på det objekt du skära. Blade storlekar varierar från 8 till 20 tum. Bladet ska nå minst 2 inches senaste det objektet du skära.

•Välj en mitre sågklinga med en tand räknas som vänder sig till projektet. Avgöra vilken typ av material du skär genom. Platta övre tänder är bra för skärning snabbt med korn av trä. Använda en alternativ topp avfasning tand klinga för en smidig skära mot strömmen. Välj en trippel hugga tand klinga skära genom de flesta material. Trippel chop bladet är bäst för att skära rent genom metall eller plast.

•Välj en mitre sågklinga enligt dess krok vinkel. Krok vinkel är den vinkel som tänderna är in på bladet. Ju snabbare som hastigheten på sågen, mindre krok vinkeln behövs. Välj en mitre sågklinga med en mer akut krok vinkel för mjukare material.

Tips & varningar

  • Använd alltid försiktighet och säkerhet när det gäller elverktyg.