Hur man väljer en Jerusalem kvarter

Så du vill flytta till den heliga staden? Jerusalem har många olika stadsdelar och olika populationer. Här är hur man väljer rätt grannskapet för att passa din livsstil.

Instruktioner

Där bör du bor i Jerusalem?

•Look på fastigheten i norra och nordvästra stadsdelar om du vill leva bland ultra ortodoxa judar och vill behålla den mest blygsamma judiska livsstil--inklusive ingen körning på Sabbaten. Överväga bostäder i områden som Kiryat Menachem, Ramat Eshkol, allt annat på Bar Ilan gatan (som är stängd på Sabbaten) eller Givat Shaul.

•Välj ett hem i centrala lägen om du känner dig mer bekväm bland uppmärksam, men inte ortodoxa judar. Titta på fastighet i konservativa religiösa judiska kvarter som Shaarei Chesed, Rehavia, Talbiya, gamla Katamon eller Kiryat Shmuel.

•Gå sydväst om du vill vara bland sekulära eller reform judar. Mer "Western" typ stadsdelar inkluderar den tyska kolonin, Baka, Beit Hakerem, Gonen, Malcha eller Talpiotgraven.

•Hitta ett hem som passar din budget. Hyror och fastigheter i Jerusalem ökar ju närmare du befinner dig till stadens centrum eller till de heliga platserna. Vissa stadsdelar är notoriskt dyr--som Tyskland kolonin eller Baka. Privata hem, medan inte så utbredd i staden själv, är mycket dyra men ofta skryta med några av de finaste Mellanöstern arkitekturen.

•Levande vidare öster om du vill leva bland palestinierna. Skiljelinjen är vid sidan av den gamla stadsmuren, Hebron väg. Kolla in den vackra arkitekturen i närheten av Abu Tor, där många utländska diplomater som att leva eftersom det är tystare och mer isolerade från stadsbullret.

•Välj ett hem i de intilliggande Jerusalem stadsdelar eller judiska bosättningar på Västbanken att hitta fler privata hus och att komma bort från stressen och jäktet i staden, men fortfarande nära nog till det. Judiska bosättningar som Maaleh Adumim och Ramot erbjuder villor, medan palestinska byar, som Beit Hanina i norr, skryta med stor landsbygden-typ en eller två våningar hus med mycket mark.

Tips & varningar

  • Observera att de flesta lägenheter i Israel inte inkluderar en privat parkeringsplats. Parkering är ett stort problem i israeliska städer. Om bostäder lista inte nämner en, inkluderar det förmodligen inte en.
  • Om du är religiös, anteckna lokala synagogor eller moskéer som ligger inom gångavstånd från hotellet du är intresserad av att hyra eller köpa.