Hur man väljer en hallon anläggningen

Hallon är perenna växter som producerar bär, som människor äter färska eller använda i sylt, gelé, saft och desserter. Raspberry växterna tar inte upp mycket utrymme i en hem trädgård och är lätt att växa. Plantskolor bära brukar flera sorters hallon växter som klarar sig bra i området. Det första steget till att säkerställa en framgångsrik hallon gröda i hemmet trädgården är noga med val av rätt växten.

Instruktioner

•Decide vilken färg hallon du vill. Vissa sorter producera frukt som är röda, medan andra bära frukt som är gul, lila eller svart. Din plats kan bestämma ditt val. Svart och lila hallon är större och tolerant av värme, men är mindre motståndskraftiga mot kyla. Röda hallon är de härdigaste.

•Bestäm om du vill en sommar-bärande hallon anläggningen eller en någonsin-bärande växt. Raspberry sorter som bara producerar en gröda tidigt på sommaren kallas sommar-bärande hallon, medan hallon som producerar frukt i början av sommaren och en andra skörd på hösten kallas någonsin med hallon. Någonsin-bärande hallon, kräver i allmänhet mindre vård än sommar-uthärda typer. De flesta någonsin-bärande hallon är röda eller gula.

•Använda vilka sorter av hallon är lämpliga för din region. Bestämma den härdighet zon du bor i och välj en sort som passar för din plats. Till exempel, om du bor i ett kallare område, vill du välja en sort som är vinter härdiga. Röda hallon klarar sig bra i kallare regioner, men svart och lila hallon avsaknaden av härdighet frodas alltför långt norrut. Fråga på den plats där du köper dina hallon anläggningen för rådgivningen angående sorter anpassade till ditt område. Du kan också kontakta ditt lokala county förlängning kontor för rekommendationer.

•Välj olika utifrån kriterierna du har kommit med. Exempel på sommaren med röda sorter är frihet, Lantham, Newburgh och Sentry. Sommar-bärande svarta sorter inkluderar Allen, Black Hawk och Bristol. Brandywine och Royalty är sommar-bärande lila hallon sorter. Exempel på röda någonsin-uthärda sorter är arv och rödvingetrast. Hösten guld är en gul någonsin-bärande.