Hur man väljer en asfalt uppfart Sealer

Om du har en asfalt uppfart, rekommenderar vissa experter att du använder en sealer vart tredje år. Detta kommer att göra din uppfart ser nästan nya igen och kommer att göra det längre. Dock är inte alla asfalt uppfart tätningsmedel desamma. Att veta hur man väljer rätt sealer är ett första steg för att återställa din uppfart.

Instruktioner

Hur man väljer en asfalt uppfart Sealer

•Decide om du vill ha en asfalt-baserade eller stenkolstjära sealer. Stenkolstjära tätningsmedel är mer populära, med tillverkare hävdar de håller längre och är mer motståndskraftiga mot olja och gas spill. Asfalt-baserade tätningsmedel har dock lägre nivåer av flyktiga organiska föreningar (VOC), vilket gör dem mindre irriterande att använda och säkrare för miljön.

•Välj en produkt som är en fylld sealer. Både asfalt-baserade och stenkolstjära tätningsmedel kommer i vanlig och fylld sealer. Fyllda tätningsmedel innehåller mer fasta ämnen, såsom asfalt och polymerer, som kommer att fylla i sprickor och hål i din uppfart. Vanlig tätningsmedel kommer inte.

•Välj en sealer med fem till sex - års garanti. Tätningsmedel med denna typ av garanti tenderar att vara ett bättre betyg.

Tips & varningar

  • Bli inte ett öre pincher när du väljer en asfalt sealer. De dyrare säljägare är oftast bäst. Det finns vissa tätningsmedel på marknaden som kommer med en 10-årig garanti. De är naturligtvis dyrare.
  • Gäller inte en asfalt sealer för en ny uppfart. Nya uppfarter behöver för att "bota"; med andra ord behöva oljor avdunstar. Som de gör, förhärdar uppfarten. Om du använder en sealer för en ny uppfart, kommer oljor inte att kunna avdunsta, vilket resulterar i uppfarten som aldrig riktigt hårdnar.