Hur man väljer en Accent vägg att måla

Hur man väljer en Accent vägg att måla

Om du vill lägga till en subtil antydan till färg eller skapa stora drama i ditt rum, är måla en accent vägg ett effektivt sätt att lägga till färg utan den tid, ansträngning och kostnad för målning hela rummet. Termen "accent vägg" hänvisar till en vägg som är målade, tapetserade eller annars färgas så att det är åtskilt från de andra väggarna i rummet. Om du lägger till en accent vägg till ditt rum, välja väggen noggrant och omsorgsfullt så att det effektivt uppnår design uttalande du vill göra.

Instruktioner

•Var lager av din dekorera mål, och fråga dig själv vilken typ av humör du försöker skapa. Om du efter en subtil titt Välj väggen med minsta yta. Å andra sidan, kanske en lugn färg behöver en större vägg för färgen att märkas. På samma sätt beroende på hur mycket drama du är ute efter, använda en högljudd, ljusa färg sparsamt på en mindre vägg eller, om du är orädd och djärva, välja din största väggen för en ljus nyans.

•Walk genom ditt hus, Visa ditt rum från så många utgångspunkter som möjligt och ta reda på vilka väggar har högsta och lägsta synlighet. Om du målar en vägg i vardagsrummet, Visa den från köket eller främre korridoren. Om rummet du lägger till en accent vägg till är en grundläggande sovrum från en Hall, väljer den vägg som vetter mot hallen, så det kan ses från utanför sovrumsdörren.

•Utvärdera belysningen i rummet, att notera där solljus översvämningar en vägg. Ta dig tid att lägga märke till de olika ljusmönster hela dagen. När du har beslutat om en färg för din accent vägg, fundera på hur ljuset i rummet påverkar varje vägg och hur ljus kunde spela på den färg du har valt.

•Consider möbler och konstverk placering i rummet. Om din soffa är röd och den sitter mot en röd accent vägg, kommer soffan verkar försvinna. I de flesta andra omständigheter, kommer att en accent vägg uppmärksamma alla möbler eller konstverk placerat på den. Exempelvis om du vill aktivera ett alltför litet spis och mantel till ett framstående centrum, kan en accent vägg hjälpa dig att åstadkomma som. Om du vill ha en ny målning att märkas av gäster, hänga den på accent väggen. Att placera intressanta möbler och konstverk på en djärvt färgade accent vägg kan göra din TV mindre av en samlingspunkt, särskilt om väggen står inför din soffa och andra sittplatser.

•Kontrollera rummets form och arkitektoniska särdrag. En accent vägg kan visa upp en vacker uppsättning av franska dörrar eller fästa uppmärksamheten på en nisch eller inbyggda hyllor. Målning i sicksack-formade väggen under en trappa kan lägga intresse till ett rum som annars saknar arkitektoniska särdrag. Om ditt rum är lång och smal, är det bäst att göra en kortare väggar din accent vägg, som målning längre väggen kommer bara understryka rummets längd.