Hur man Välj Container trädgårdsskötsel växter

Hur man Välj Container trädgårdsskötsel växter

Att välja växter för container trädgårdar beror på humör du vill skapa. En modern, metall behållare skulle se bra ut med en enda saftiga eller lång Nya Zeeland lin. En örtagård i kruka kan innehålla rosmarin, timjan, gräslök och nasturtiumsna. En pott för skugga kunde innehålla pastellfärgade blommor och brokiga blad. Perenner är bra växter för i trädgården, ge annueller största säsongsbetonade Visa för behållare.

Instruktioner

•Decide på ett färgschema harmonisering eller kontrasterar färgerna i ditt hus. Välj pasteller för en skuggig område eller ljusa färger för en solig uteplats. Prova en textural blandning av silver-blad växter, svart växter eller evergreens.

•Välj växter med olika färger, texturer och former. Använd en lång, tunn växt, till exempel en dracaena, tillsammans med mellanstora blommande växter och låg släp. Välj en fet växt, till exempel en canna, och omge det med stripig växter, såsom barnets andetag eller Diamond Frost Euphorbia.

•Var din behållare till plantskolan och ordna möjligt växt kombinationer där. Välj något iögonfallande som mittpunkten thriller och addera fyllmedel som plocka upp dess färger. Ordna spillers som lobelia, million bells, petunior, alyssum eller lysimachia runt kanten.

• Välj växter som har bara börjat blommande eller att många knoppar. Kom ihåg att växterna kommer att växa och förändras under säsongen, så välj inte något som kommer att ta över behållaren, till exempel menyfliksområdet gräs eller bambu.