Hur man väderbeständiga Windows & dörrar

Hur man väderbeständiga Windows & dörrar

Väderbeständighet fönster och dörrar sparar värme och kyla energi genom att minska luft överföring. Enligt den Iowa Energy Center är luftläckage den största källan till energiförluster i hemmet. Byta fönster och dörrar med energi effektiva modeller är den mest effektiva metoden för väderbeständighet fönster och dörrar. Men, det finns många sätt att weatherize befintliga fönster och dörrar för att minska luftläckage i ditt hem för att spara på värme och kyla kostnader för energi.

Instruktioner

•Rengör ramen och listerna runt fönster och dörrar med en scrub pensel och torka med en fuktig trasa för att ta bort damm och jord innan fogtätning. Ta bort gamla täta med en skrapa eller spackel kniv innan nya täta.

•Sätt täta i den täta pistolen. Gör en vinklad skära på toppen av röret av täta med en mattkniv. Använda den långa wire kopplad till täta pistol eller en lång spik att genomborra folie tätningen innanför spetsen av täta.

•Sätt toppen av röret av täta i 45 graders vinkel in i hörnet där listerna möter den yttre husvägg.

•Squeeze utlösaren av täta pistol, flytta den täta pistolen långsamt och stadigt för att skapa en pärla av täta att täta hörnet mellan trim och den yttre husvägg.

•Upprepa runt alla fönster och dörrar. Upprepa detta igen där ramen för windows möter listerna runt alla fönster och dörrar.

•Installera gummilister på toppen och botten av alla windows att försegla luftläckage. Placera gummilister i position, markera och klipp med sax för perfekt passform.

•Installera gummilister runt dörrkarmen där dörren möter dörrstopp trim. Hålla gummilister på plats, markera och klipp med sax så det passar perfekt från hörn till hörn i en solid bit.

•Installera sopa en dörr längst ner på alla ytterdörrar blockera luftläckage längst ned på dörrarna. Om dörren svepet installeras med skruvar, borra en pilot hål med en 1/8-tums borr på platsen för skruvhålen innan körning i skruvarna för att förhindra att träet splittra för trädörrar eller göra det möjligt att få skruven i för Ståldörrar. Håll dörren svep i position att markera platsen för skruvarna.

Tips & varningar

  • Inspektera gummilister och alla drevat områden varje vår och falla och ersätta som behövs för varje säsong. Medan du har täta pistolen ut, check för andra yttre läckage som runt slangen haklappar, kabel torktumlare vent avgassystem, samt elektrisk rader.
  • När du använder en stege. Kontrollera att stegen är rakt och säkert med båda fötterna på fast mark innan klättra på stegen. Hålla stegen som nära arbetsytan som möjligt.