Hur man utformar en Spa eller badtunna i ditt landskap

Designa en badtunna eller spa i ditt landskap erbjuder dig inte bara ett förtjusande sätt att slappna av, lindra ömma muskler, underhålla eller vara romantiskt, men det ger dig en chans att lägga till en underbar dekorativa element i din landskapsdesign. Här är några tips på hur man utformar en spa eller badtunna i ditt landskap.

Instruktioner

•Locate din badtunna eller spa där du har en bra utsikt så du har något vackert att titta på medan du njuter av din mysiga dopp.

• Se till att du designar din spa eller badtunna på en plats nära huset om du inte vill bygga en cabana i närheten. Detta är särskilt viktigt i svalare klimat. Du kommer att vilja klättra till en varm plats när du lämnar spa vatten och om du placerar din badtunna där du har att vandra tillbaka genom kallen medan du är våt, du kommer inte att använda det så mycket!

•Utforma din spa eller badtunna som vatten element eller, om det finns i väggar, som en del av din landskapsdesign. Om du har en stegvis landskap, till exempel kan du nivåer i en trappa eller uteplats slot i ditt spa där det ser ut som en anpassad, inbyggd del av strukturen. Eller ett vattenfall bakom det så det ser ut som del av ett vatten trädgård.

•Utforma växter runt spaområdet så det har en hel atmosfär. Du kan bygga ett tak eller skugga täcka över din spaavdelning och växa upp vinstockar eller överväga att plantera en liten, dekorativ, vintergröna träd (så det inte kommer att släppa alltför många blad) som kommer att bilda ett paraply över din badtunna.

•Om din landskap är tropiskt, palmer och stora bläddrade växter kan omger ditt spa. Eller en snygg häck av väl klippt evergreens kan skapa en levande vägg för privatlivet i en mer formell design. Försök bygga väggar med cascading creepers översållad med blommor att beskydda din badplats i en engelsk eller Medelhavet designad trädgård.

•Den stil, form och storlek på din spa eller badtunnan kommer att påverka utformningen av ditt landskap. Se till att du väljer ett spa som passar in i din totala utrymme men ger dig den service du vill ha. Spa är tillverkade i olika material. Överväga praktiska och design element när du handlar för en badtunna.

•Buying en spa eller badtunna kan lägga till en underbar huvudnummer till ditt landskap som kommer att ge många års nöje, avkoppling och underhållning. Om du utformar din spa ordentligt i ditt landskap blir det en fröjd att titta på också. Mer information om hur du utformar en spa eller badtunna i ditt landskap, kontrollera de extra resurser som anges nedan.