Hur man utformar en Palapa

Hur man utformar en Palapa

En "palapa" är n utomhus, öppna sidor struktur hålls av en eller flera pole och toppas av halmtak oftast gjorda av palmblad över en trä ram. Den traditionella palapa strukturen, ursprungligen från Afrika, blev särskilt populär i kustnära Mexiko under de senaste två tusen åren och har senare popularitet i restauranger, motell och hem i USA. Palapa är lätt att bygga och har en funktionell design som håller regnet utanför samtidigt som kall luft att cirkulera inuti. Olika stilar, storlekar och material av palapas är möjliga för ditt projekt.

Instruktioner

•Survey området du överväger ett palapa projekt. Mät det installation utrymmet med ett måttband och anteckna måtten i en anteckningsbok. Observera variabler såsom ljus vid olika tider på dagen, utrymme för och runt en palapa befintliga strukturer och befintliga anläggningar. Ett steg tillbaka och undersöka området för både fysiska och estetiska passform. Använd en kamera för att ta bilder av utrymmet för framtida referens.

•Consider lämplig storlek och form på palapa för funktionen du föreställa det som serverar. Tror att om du bara behöver en liten, rund, "umbrella" palapa struktur eller ett större utrymme att slappna av och sträcka ut på en solstol, eller ett ännu större område för parterna, en bar och uteplats, en badtunna parasoll eller en carport. Väga för- och nackdelar med olika möjliga former, inklusive runda, ovala, kvadratiska och rektangulära.

•Study olika stilar av palapas från bilder i böcker, kataloger, resebroschyrer eller på webbplatser. Observera de fyra stora stilarna palapa design. Ser du att de minsta palapas oftast är formad som ett paraply på en central "inge" stolpe; större palapa strukturer av alla former använder två, fyra eller fler polacker; palapas vila mot väggens utomhus av en fastighet, och mycket stora palapas har både en central lodge stolpe och ett antal stolpar runt kanterna.

•Bestäm material du behöver för en palapa projektet, inklusive golv, polacker, ram och halm. Du kan installera palapa polacker in kala marken med betong, på betong själv genom coring och lägga färsk betong eller på trä med metall står. Välj polackerna själva samt ramen från tall, cedar, aska eller redwood. Bestäm om du vill autentiska palmblad som kan köpas sydda i paneler för installation eller paneler av andra gräs eller konstgjorda kalufs.

•Draw ut din palapa design, inklusive den omgivande rymden. Kan du rita design att skala på rutat papper också. Ta din ritning och mätningar utanför till den faktiska platsen för den planerade palapa strukturen och markera ut kanterna med krita, sträng eller rep. Steg tillbaka och undersökning, göra justeringar om det behövs för space eller estetik.

•Think om finputsning av palapa konstruktion som en inbyggd bar, värme, ljus, hängmatta, andra möbler och tropiska växter.

•Decide om din palapa design kräver en entreprenör, eller om du vill bygga palapa projektet från ett kit eller ens från början.

Tips & varningar

  • Observera att en palapa struktur är mycket vindtåligt öppna sidor och palmblad.
  • Överväga handskalade furu stolpar för treelike karaktär de ska låna till palapa design.
  • Faktor i brand flamskyddsmedel för slutliga palapa utformning, särskilt om du kommer med värme eller brand i palapa struktur.
  • Kontrollera om det finns några lokala förordningar eller zonindelning restriktioner som gäller för projektet palapa.