Hur man utformar Conifer trädgårdar

Hur man utformar Conifer trädgårdar

Conifer eller kon-bärande växter finns i en mängd storlekar, former och färger. Medan många hem landskap omfatta åtminstone några barrträd, är det mer ovanligt att se hela trädgård sängar tillägnad dessa mångsidiga anläggningar. Väldesignade conifer trädgårdar inkluderar olika former och storlekar av grönska, oftast fokuserade på en enastående träd eller buske. Välj växter proportionell mot storleken på ditt hem och omgivande landskap, och din trädgård barrträd kommer att vara en vacker, integrerad del av din landskapsdesign.

Instruktioner

•Välj ett område för din conifer trädgård i full sol, om möjligt, för det bredaste utbudet av växtmaterial. Platsen måste också bra dränering, eftersom några barrträd tål ständigt våt jord.

• Använd din trädgårdsslang eller rep att markera konturerna av din trädgård säng. Använd stora, graciösa kurvor för plantering sängen om ditt hem landskap redan har formella, geometriska linjer.

•Measure trädgård säng och det omgivande området. Skapa en skalad ritning med rutat papper, inklusive befintliga anläggningar eller strukturer som kommer att finnas kvar som en del av den nya designen. Observera också andra stora objekt, till exempel trädgårdsskjul eller bakgrunden träd, som kommer att vara i din siktlinje när du tittar på trädgården eller att kasta skugga på området. Dessutom Markera både underground och overhead verktyg.

•Var foton av området från alla riktningar. Din nya conifer trädgård måste stå i proportion till landskapselement redan installerat, och bilderna kommer att hjälpa dig visualisera trädgården i 3D.

•Se kopior av din skalad ritning, och starta grovbearbetning i grupper av växter - oroa dig inte om särskilda varianter på denna punkt. Inkludera olika växt former i din trädgård barrträd. Höga växter som tallar (Pinus) och stor tuja (Thuja plicata) göra bra kontaktpunkter, men du rundade eller cascading buskar till kontrast med dem och låg, fördelande barrträd för framsidan av sängen.

•Välj enskilda sorter som passar din design kriterier och som växer bra i ditt område. Innehålla en blandning av färger och texturer, men vara försiktig med gul-färgat evergreens. En eller två sorter av gyllene barrträd kommer att lägga intresse till trädgård design.

•Installera dina växter, avstånd dem tillräckligt långt isär för att rymma deras mogna storlek, även om sängen ser glesa först. Lämna lite utrymme mellan grupper av växter så att du kan gå i säng för underhåll. Sprid en 2 - till 3-tums lager av ekologisk marktäckning, inte grus, över hela sängen för att hålla jorden fuktig och växten rötter sval.

Tips & varningar

  • Placera din conifer trädgård där du har en bra bild av det på vintern. En av fördelarna med en conifer trädgård är att växterna är vacker året runt.
  • Fråga alltid din lokala allmännyttiga företag att markera alla tunnelbanelinjer och rör innan du börjar gräva. Trasiga verktyg linjer är obekvämt, dyra att reparera och farliga.