Hur man upptäcker bly färg på betong

Lead paint är en viktig angelägenhet för villaägare, särskilt om hemmet betong golv eller väggar var målade före 1960. Naturvårdsverket varnar att blyfärg kan orsaka högt blodtryck, ledvärk och en rad andra sjukdomar hos vuxna och barn. Om ett område i ditt hem---specifikt en målade betonggolv eller vägg---är oro, kan du skicka ett prov av färg till en test lab. Använda lab test kit för att få urvalet som ska utvärderas.

Instruktioner

•Kontakta en EPA-godkänd lab att erhålla ett test kit. Du kan ringa EPA på 1-800-424-LEAD information på välrenommerade labs.

•Välj en obskyr plats varifrån du kan ta bort en färg provet. Rena betongen grundligt med rent vatten och en trasa för att ta bort någon damm och skräp som kan hindra testresultaten.

•Scrape ett urval av färg. Färgen blir ordentligt fast av betong. Använd en hårtork eller en värmepistol för att värma färgen för att göra den mer flexibel och lättare att skrapa. Arbeta skrapan under ett hörn av färg och tryck upp fast från golvet eller väggen. Använda ren gummihandskar vid hantering av provet. De flesta labb kommer att kräva minst ett 2-av-2-tums prov för att testa. Konsultera din testkit instruktioner för detaljerna.

•Sätt färgen i lab-som väskan. Returnera provet och ett adresserat kuvert betalning till lab. Resultat tar vanligtvis två till tre veckor att behandla.

•Översyn dina resultat. Lab resultat bör vara lätt att läsa och bör innehålla en procentandel av bly i provet. Om du har några problem dechiffrera resultaten, ringa labbet för förtydligande.

Tips & varningar

  • Hem testkit finns som hävdar att direkt testa för bly i ditt hem. EPA stödjer inte dessa produkter. Det har inte varit tillräckliga tester för att veta om dessa tester är tillförlitlig. De flesta av dessa hem tester ger dessutom inte en procentsats av bly och är därför mindre informativ.