Hur man tryggt använda multimetrar

En multimeter används för felsökning av kretsar, oavsett om de finns i en DVD-spelare eller i en bil. Verktyget ger avläsningar för ström, spänning och motstånd via direkt interaktion med kretsar. Det är viktigt att vara uppmärksam och vidta försiktighetsåtgärder när du använder denna enhet som det är utformat för att interagera med Spänningsförande ledningar. Noggrann undersökning av multimetern inställningar och öva säker testprocessen kommer att minska förekomsten av farliga incidenter.

Instruktioner

•Ställ in multimeter med typen av mätningar tas. Kontrollera att multimetern matcherna är inställda för alternerande eller likström när man mäter spänning eller aktuella.

•Ställ in ned eller hänga upp multimeter innan du tar avläsningar. Om en kortslutning uppstår under provningen, minskar detta risken för skador, särskilt i fall där multimeter inte har en säkring som en säkerhetsfunktion, enligt ABC av Multimeter säkerhet på Stanford Universitys hemsida.

•Anslut testet leder. Till synes en enkel steg, felaktigt ansluter testsladdarna kan leda till totalhavererar multimeter, enligt Northwestern University mekatronik Design Laboratory resurser. Testning av misstag spänning med en testet leda ansluten till ett uttag som används för provning av motstånd kan orsaka ett sådant fel.

•Dra ut marken klippet först efter alla andra kretsar har kopplats.

Tips & varningar

  • När du arbetar med live kretsar, är det viktigt att ansluta marken klippet först, enligt ABC av Multimeter Safety.Use en multimeter med nödvändig säkerhet betyg för arbetet. Multimetrar är utformade med maximal spänning och nuvarande betyg. Bära skyddskläder när du använder en multimeter. Skyddsglasögon, isolerad handskar och läder-sulor skor är alla godtagbara, enligt InspectAPedia.com.
  • Bär inte metall smycken. Inte mäta motstånd på en levande krets.