Hur man transplanterade vattenväxter

Omplantering växter till din trädgård från inuti eller från en plats till en annan är ofta en knepig proposition. Du kan flytta en stor blommande buske, en fröplanta tomat eller en zinnia som du har planterat från frö men det förfarande som du följer är liknande för alla. Vattna dessa transplantationer är förmodligen den viktigaste-- och de flesta eftersatt del av processen. Krukväxter och krukväxter är särskilt mottagliga för transplantation chock. Om du kommer ihåg två ord--mild och täta--bör du ha framgång.

Instruktioner

•Innan du flytta din anläggning, vatten det bra med vanligt vatten. Detta ger växten en god drink innan du börjar gräva, trycka eller root-trimning som kommer att chockera den och du flyttar den till dess nya plats. Låt den vila ett tag så det kommer att suga upp vattnet. Gödsla inte innan du flyttar anläggningen.

•Om du flyttar en stor växt, som en rosenbuske, fylla hålet med vatten och som anläggningen i den. Du kan fylla hålet med jord och flytta anläggningen för att "lösa" det och placera den exakt utan att dra på rötter. Om du flyttar en liten växt eller en grupp av plantor, var noga med att deras nya hem är inte dammiga men fuktig och redo att ta emot dem. Torr mark kan bokstavligen suga livet ur plantor.

•Kontrollera en "vallgrav" runt stora buskar eller växter att hålla vattnet så transplantationen får allt vatten du ger den. Packa inte smutsa ner hårt innan vattning dina transplantationer--vattnet kvittar marken som det tränger ner genom marken. Strö, häll inte vatten på jorden runt transplantationer. När du har gett dem en god drink, strö dem med en svag lösning av allrengöringsmedel gödselmedel (kvartal till halva styrkan) för att ge dem lite näring att gå med alla att vatten.

•Give organtransplantationer en god drink men låt aldrig krukväxter sitta i vatten. Det kan ruttna rötter. Om du har använt en bra planteringsjord medium, bör vatten köra genom potten i fatet. Om du använder en pott med grus i botten istället för ett dräneringshål, vara mycket noga med att inte overwater.

• Håll ett öga på din transplantationer för en vecka eller så, vattna varje dag om det behövs. Det kan finnas en inledande period vissnesjuka, orsakade av chocken som flyttas, men din anläggning ska piggna till så fort solen går ner eller efter en god drink nästa morgon. Inte dränka dina växter men låt dem gå torr, heller inte. Använd en sprinkler huvud på din slang utanför och en tvättservice sprinkler eller spray flaska inuti att hålla en färdig leverans av fukt för din anläggning som återvinner under de närmaste dagarna.

Tips & varningar

  • Försök att göra det mesta av din omplantering i tidigt på morgonen eller sent på eftermiddagen när solen är låg. När solen är på sitt mest direkta, vatten avdunstar snabbare som lägger stress till transplantationerna.
  • Flytta växter strax innan ett åskväder ger växter en "boost" genom att utsätta dem för de större mängder av gratis kväve i luften under stormar med lightning precis som de känner sig trötta.
  • Försök att använda ljummet istället för kallt vatten för att vatten dina växter.