Hur man trädgård tallar

Hur man trädgård tallar

Tallar är favorit landskapsarkitektur växter som bidrar en majestätiska atmosfär till gården. Trädgårdsmästare kan välja mellan 35 typer av tallar, inklusive östra white pine, Jack pine, Ponderosa pine och tall. Trädgårdsskötsel tallar innebär plantering av träd på en plats som har väl dränerande jord, därefter gödsling, beskärning och bevattning. Att hålla en underhåll rutin för din tall kommer att säkerställa optimal tillväxt.

Instruktioner

•Ta bort alla vegetation runt din tall. Tallar tvingas att konkurrera för markens näringsämnen när trädgårdsmästare plantera nära sina rötter. Undvika besprutning herbiciden för att ta bort ogräs. Våta marken med en trädgårdsslang och gräva upp växter under tak av tallen med en spade.

•Prune din pine tree bort vintern skador, svampinfektioner och bibehålla sin form under våren. Pinjeträd växer allmänt i en pyramid eller en globe form. Att hålla sin form och uppmuntra tät tillväxt, använda ett par av beskärning sax att ta bort 2/3 av längden på de nya ljus (skott). Göra ett nedåt 45-graders vinklad snitt.

•Spread en sura kompost runt en tall ut till sin dripline att låsa i markens fukt och hålla ogräs från att invadera plantering området. Täckningsmaterial som barr och bark är optimala val för tallar.

•Fertilize din tall träd med 1 kopp av gödselmedel för varje tum av diametern på trädet. Mät diametern genom att Linda ett måttband runt trädet. Använda en långsam frisättning balanserat gödselmedel med ett NPK-gödselmedel (kväve, fosfor och kalium) läsning av 10-10-10. Vatten tallen efter gödsling för att aktivera gödselmedlet.

•Water trädet i slutet av hösten. Fuktig jord är varmare än torr mark. Ge vatten under tak av trädet. Undvik att få basen våt.

Tips & varningar

  • Vatten pines under tider av torka. Äldre tallar generellt behöver inte vattnas helst utanför den torra säsongen.
  • Undvika beskärning tallen på sommaren eller under temperaturer av torka, eftersom såren främja en japanska beetle angrepp.