Hur man trädgård i galvaniserat baljor

Hur man trädgård i galvaniserat baljor

Lite kreativitet kan vända nästan alla behållare i en trädgårdsarbete alternativ. En gammal galvaniserat badkar erbjuder en robust alternativ för plantering. När du använder ett galvaniserat stål badkar för trädgårdsarbete, kommer du behöva göra vissa prep arbete för att göra behållaren lämplig för plantering.

Lägg till dränering

En typisk galvaniserad balja har inte dräneringshål som växter behöver för god tillväxt. Utan dräneringshål håller behållaren på för mycket fukt, vilket kan leda till ruttna rötter. Lägg till din egen dränering med hjälp från en cobalt stål borr. Om du har svårt borrning genom behållaren, Använd en center punch för att få hålen började. Borra 1/4 - 1/2-tums hål för dränering om varje 6 till 10 inches på botten av behållaren.

Desinficera badkar

Alla återvunna behållare som du vill använda för plantering behov desinficeras först. Detta gör sig av med gammalt skräp och sjukdom patogener som kan påverka hälsan hos växterna. Klorin är ett gemensamt hushåll objekt som fungerar som desinfektionsmedel för en galvaniserad balja. Kombinera en del blekmedel med nio delar vatten att skapa lösningen. Om du använder en liten galvaniserat stål behållare, dränka det i blekmedel lösning i en större behållare. För en stor galvaniserad balja, häll över lösningen i behållaren. Blötlägg badkaret i lösningen i några timmar, och skölj galvaniserat badkaret ordentligt.

Fyll med jord

En galvaniserad balja är svårt att flytta när den är full av jord. Placera badkaret där du vill behålla den permanent innan du fyller det. Höja badkaret något med tegelstenar för att tillåta vattnet att flöda lätt från dräneringshål. Fyll galvaniserat badkaret att inom 3 till 4 inches av toppen. Utrymmet längst håller jorden från tvätt ut när du vattna växterna i badkaret.

Plantera badkaret

När badkaret är full av jord, är du redo att plantera. Galvaniserat stål innehåller zink och kadmium, som kan vara farliga på höga belopp. Säkerhet med galvaniserat baljor för ätliga växter har inte undersökts grundligt. Använd i stället baljor för plantering ettåriga eller fleråriga blommor. Välj en mix av blommor med olika texturer och färger. Lämna tillräckligt med utrymme för var och en av växterna svåråtkomliga en mogen storlek. Vattna blommorna grundligt. Eftersom de växer i en behållare, kan du behöva vattna blommorna mer ofta än du skulle de planterade i marken.