Hur man trädgård bladen på min majs som vänder gul

Hur man trädgård bladen på min majs som vänder gul

Majs är en lång, yvig, summertime gröda som tar upp mycket utrymme, men ger söt belöningar till försiktig trädgårdsmästare. Olika sorter har vita, gula och tvåfärgad öron, med tidig-, mid- och sen-säsong skördar. Alla majs sorter kräver rätt plats, mark, vatten och näring, och kommer att misslyckas utan de korrekta odlingsförhållanden. Gul majs Bladen i mitten av säsongen allmänt betyda brist på näring eller vatten. Ändra jorden med kompost och gödsel för att läka växter och fortsätta med god tillväxt och skörd.

Instruktioner

•Amend jorden runt majs växter att öka långsiktiga marken näring. Låg 3 inches av organisk kompost ovanpå jorden i en 10-tums cirkel runt varje anläggning och förvandla det till toppen 3 inches av naturliga jorden. Detta ändringsförslag ger skonsam, säker organiskt material med vitaminer, mineraler och fukt retention.

•Fertilize majs växter. Gula blad innebära brist på kväve och kalium i marken. Gäller en komplett gödselmedel som 12-12-12, eller en kväve-tung gödselmedel som 10-5-5, enligt tillverkarens instruktioner. Förvandla gödselmedlet till toppen 3 inches av jord.

•Water säden efter markens ändring och utfodring för att hjälpa näringsämnena blöta ner till rötterna. Ge varje majs stjälk 2 till 3 inches av vatten. Strö vattnet runt 10-tums cirkeln du byggt med kompost, träffa alla ändringsförslag.