Hur man Topcoat ett konkret uppfart

Hur man Topcoat ett konkret uppfart

Du behöver inte byta ut din gamla, knäckt, smutsiga konkreta uppfart. Du kan spara tid och pengar genom att placera ett topplack över den gamla ytan. Detta topplack kommer att återställa din uppfart till dess ursprungliga nyskick. Gör-det-självare kan dessutom installera en täckfärg till betong med liten eller ingen erfarenhet. Du kan slutföra topplack refinish i en till två dagar, beroende på storleken och omfattningen av projektet.

Instruktioner

•Rengör betong med högtryckstvätt. Om du inte har en bricka, hyra en från en verktyg uthyrning butik. Tryck bricka trollstavar har tips som kan ändras för att öka trycket av spray. Använd den gröna eller gula spetsen för att förhindra skador på betong.

•Ta bort någon lös betong som kan finnas kvar i sprickor eller hål med en murverk stämjärn och hammare. Sopa ut andra kvarvarande skräp med en styv borste borste. Tvätta ur sprickor och hål med en vattenslang.

•Patch och reparera hål och sprickor med Färdigblandad betong patch. Färdigblandad betong patch kan köpas från de flesta järnaffärer. Denna produkt är gjord med latex tillsatser, som kommer att hjälpa hålla betongen flexibla och förhindra sprickbildning och fjällning.

•Rengör fett fläckar med avfettningsmedel och en hård borste. Spraya på avfettningsmedel och gör det möjligt att ställa in i 10 minuter. Skrubba avfettningsmedel till fett plats. Tvätta bort den kvarvarande produkten med en vattenslang eller pressa bricka. Upprepa processen om att helt avlägsna fett.

•Tillåt betong till helt torr innan du fortsätter. Tillämpa en bindningmedel, finns på järnaffärer, tillsammans med konkreta topplack. Häll limning kemiska direkt på betongen, med början i mitten och träna. Distribuera bindningmedel med en paint roller.

•Tillåt bindningmedlet till helt torr vid beröring. Häll ut konkreta topplack direkt från behållaren--en 5-gallon hink-- och på betong. Börja i mitten av betong och distribuera topplack med en gummiskrapa. Tillämpas ingen press på topplack med en gummiskrapa. Tillåta endast vikt gummiskrapa till tryck mot topplack.

•Använd två till tre rockar, så att tillräcklig torktid mellan rockar. Observera topplack ansökan instruktioner för korrekt torkning och övermålning gånger. När topplack har torkat vid beröring, täcka betongytan med plast för att förhindra snabb uttorkning av ytan. Tillåta topplack för 24 till 48 timmar innan du tillämpar tung trafik i området.

Tips & varningar

  • Använd gummihandskar när du arbetar med betong produkter.