Hur man testar termostaten på en gasugn

Få arbetstillfällen i hemmet kräver mer omedelbar uppmärksamhet än en ugn som inte fungerar. Iskalla temperaturer utanför är en påminnelse om att problemet måste fastställas och snabbt. Om du har en ugn som handlar upp, se till att du vet hur man testar termostaten. Termostater är en av de delar av ett värmesystem som misslyckas ofta med att testa det tidigt i felsökningsprocessen, kan du spara mycket tid och pengar.

Instruktioner

•Kontrollera att termostaten är påslagen, och Ställ in termostaten till en temperatur över aktuell temperatur i huset. Om ugnen eldar upp, fungerar termostaten som den ska. Om inte, ta bort locket till termostaten.

•Inspect inre av termostaten. Många termostater fel eftersom de få täckta med damm eller skräp, eller någon trycker mot locket för hårt och det påverkar termostatens operation. Ren det inre brunn med en burk med tryckluft (den typ som används för att rengöra datorn och elektroniska komponenter) och en ren trasa.

•Look över alla kablar som kommer in termostaten och ansluts på färg kodade terminaler. Kontrollera om någon trasiga eller avbrutna tråden som källan till ditt problem. Återanslut eller ersätta dem som behövs.

•Bedriva ett test för att avgöra huruvida din termostat blir elektricitet. Få en bit tråd och band om 1/4 tum av isoleringen av båda ändar.

• Håll kabeln i mitten isolerad del, och touch kala ändarna av kabeln till två terminaler som är markerade "R"och "W" Ugnen ska skjuta upp om termostaten fungerar som den ska. Om ugnen inte slås på, du har en defekt termostat och bör ersätta den.

Tips & varningar

  • Om termostaten visar och utanför ordentligt men aldrig vid rätt temperatur, det kan inte vara nivå. Använd ett vattenpass och justera termostaten för att åtgärda problemet.