Hur man testar strömstyrka

Hur man testar strömstyrka

Testa elektriska ström, som mäts i ampere, är en viktig del för att avgöra flödet av makten. Power beräknas genom att multiplicera spänning och ström. Eftersom spänningen är oftast konstant beroende på källan, bidrar mäta strömmen till att avgöra hur mycket energi som används i ett visst program. Det finns två sätt att mäta nuvarande: bryter kretsen och sätter in en multimeter eller genom att använda en clamp-on mätare. Som de flesta multimetrar kan mäta endast små mängder av nuvarande, rekommenderas det att du använder en clamp-typ mätare.

Instruktioner

•Isolate tråd i tråd du vill mäta det aktuella flödet. Om detta är en AC (växelström) kabel, du kommer att behöva ta bort några av strålskyddet och isolera en av kraftledningar, eftersom med växelström, mäta båda kablarna kommer att ge var och en att avbryta den andra ut, vilket ger dig en läsning av noll ampere.

•Välj lämplig inställning på din mätare att mäta antingen AC eller DC ström. Detta kommer vanligtvis anges med en A- och antingen en horisontell linje med en streckad linje under den för DC (likström), eller "A" med en sinus våg (~) bredvid det för AC.

•Ställ in ratten till den högsta möjliga högsta inställningen. Slå ner tills du får en tydlig och noggrann läsning på skärmen på mätaren, som känner av mängden magnetfält skapas genom tråd av flödet av el.

Tips & varningar

  • Strömmen måste vara flytande på anordningen samtidigt som läsningen.
  • Se till att mätaren du använder får högst betyg högre än den nuvarande du planerar att mäta för att förhindra skada mätaren, samt för att få korrekta resultat.
  • Se alltid till trådarna du testar är inte nakna och är täckta med avskärmning för att förhindra oavsiktlig stöt.