Hur man testar lysrör

Hur man testar lysrör

När lysrör flimrar eller gå helt, kan flera olika faktorer vara skyldige. Problemet kan bero på den elektriska kraften, ballasten, förrätt eller röret själv. En död röret är ett lätt problem att lösa genom att ersätta den med en fungerande lampa. Dock måste du först bestämma att röret är dålig. För att göra detta, måste du testa lysröret.

Instruktioner

Hur man testar lysrör

•Vrid strömbrytaren av, och ta försiktigt bort lysröret från armaturen. Ett lysrör hålls på plats av metall elektroderna på ändarna. Vrida lampan, och skjut elektroderna upp genom att ta bort den.

•Kontrollera båda avslutar av röret. Kontrollera för mörka eller svarta områden. Om dessa är synliga, glödlampan är inte längre bra eller går dåligt. I så fall vet du lampan behöver bytas ut. Om ändarna ser normal, utföra ytterligare tester.

•Placera en kontinuitet mätare på varje uppsättning av metall elektroder av lampa och kolla mätaravläsning. Behandlingen måste vara 0 ohm att ange kontinuitet. Om läsning är inte 0, lampan är dåligt och behöver bytas ut.

•Ta bort en lampa från en arbetande fluorescerande fixtur, och ersätta det med den som du testar. Testa varje rör i ett par en i taget. Om rören fungerar, vet du de är bra och fixturen är problemet.