Hur man testar för hårdheten på vattnet

Vanligaste vattenproblemet är hårdhet, som orsakas av kalcium. Ingen naturlig vattenförsörjning är hårdhet. Hårdheten mäts i korn per gallon, delar per miljon eller milligram per liter. Om du testar poolvatten, de flesta swimmingpool butiker kommer att testa ditt vatten gratis om du tar i ett prov. Dock kan du testa ditt vatten för hårdhet i ditt hem eller i din pool med en bevattna hårdhet testkit.

Instruktioner

Hur man testar för vattenhårdhet

•Inköpt en bevattna hårdhet testkit på din lokala butik för hårdvara eller poolen. Inuti är två flaskor fyllda med vätska, en märkt GH (för allmänna hårdhet) och andra KH (karbonat hårdhet). Det kommer också finnas två tomma rör inom satsen.

• Testa ditt hem vatten genom att fylla det tomma röret med kranvatten. Fyll den endast till raden "test". Sätta två till tre droppar av GH flytande i vattnet. Låt dropparna att bosätta sig och visa resultatet. Provröret syftar till att visa om GH nivån i ditt vatten är för hög eller för låg.

•Var de andra tomma tube och fyll den med kranvatten. Upprepa steg två med KH vätskan. Kolla resultaten för att avgöra om KH är för hög eller för låg.

•När du har fastställt huruvida ditt vatten är svårt, kan du bestämma vilka åtgärder ta vid behov, såsom att köpa en AVHÄRDARE för att ta bort hårdhet.