Hur man testar fluorescerande armaturer

Hur man testar fluorescerande armaturer

En fluorescerande ljus är en slang fylld med en gas som skapar ljus när El körs genom den. Förkopplingsdonen på sidorna av lysröret styra intensiteten av den elektricitet som strömmar genom glödlampan att excitera kvicksilver ångor. När reaktorerna inte som fungerar ljuset kan flimra eller göra ett högt surrande ljud. Provning kan vara nödvändigt att fastställa om förkopplingsdonen är dåliga och måste bytas.

Instruktioner

•Kontrollera att se till att det finns ström kommer att armaturen innan du gör vidare felsökning. Inspektera säkringsskåpet för rummet för att se till att rummet får elektricitet.

•Inspect lampa, söker mörka fläckar nära ändarna. Mörka fläckar tyder på att lampan är trasig och behöver bytas ut.

•Pek sonder av din multimeter mot två stiften kommer från slutet av ljuset för att kontrollera om det finns kontinuitet mellan två. Om det finns någon kontinuitet är elektroderna dåliga.

•Sätt den fluorescerande lampan i en fluorescerande fixtur som du vet fungerar om de ovannämnda undersökningarna inte tyder på att glödlampan är dåligt. Det kan finnas en gasläcka som inte kan identifieras. Byt ut glödlampan om det fortfarande inte fungerar.

•Öppna upp inneslutning portion av fluorescerande fixtur att exponera ballasten. Leta efter läcker olja. Läcker olja innebär barlasttankarna bör ersättas. Håll en multimeter till hög spänning sidan av ballast (anges på kopplingsschemat på ballasten) och test för kontinuitet. Ersätta någon om det finns någon kontinuitet.