Hur man testar en Kirby vakuum

Kirby dammsugare är kraftfulla modeller som kommer med eller utan vakuum påsar. Varumärket är känt för att producera tillförlitliga, robusta dammsugare som varar i många år. Om du har en äldre Kirby modell, eller ens en ny du inte har använt nyligen, kan du testa det innan du försöker att dammsuga hela huset. Testa en Kirby vakuum är ett enkelt förfarande.

Instruktioner

•Locate höjd justering pedalen på baksidan av dammsuga, nära golvet. Tryck pedalen hela vägen till golvet med foten. Dammsuga bör ta upp från golvet. Lätt tryck på pedalen tills du hör ett enda klick. Vakuumet som ska sänka något. Klicka på pedalen igen, sänka vakuumet med varje klick, tills du når golvet. Om pedalen inte fungerar, kan du behöva ersätta den.

•Unzip vakuum påse täcka och kontrollera vakuum påsen är ordentligt ansluten till slangen. Om din Kirby är påslösa, dra behållaren att se till att den sitter ordentligt i inhysa.

•Pour 2 koppar krukväxtjord eller kattsand på en matta färgruta som är minst 3 fot av 3 fot. Anslut det Kirby vakuumet och rulla den över till färgrutan. Leta upp växeln "På" och aktivera vakuumet.

•Lyssna för alla skrikande ljud, vilket kan tyda på en trasig bälte. Lyssna efter ett högt surrande eller spinner buller, vilket kan innebära att du har en trasig fläkt. Flytta vakuumet över färgrutan och börja dammsuga upp skräp, om du inte hör några ovanliga ljud.

•Kontrollera färgrutan att se till att vakuum suger upp skräp med varje pass. Om vakuum lämnar smuts eller kattsand bakom, borsten kan inte vända ordentligt eller bältet får brytas.

•Känn fastsättningen av vakuum genom att sätta in den bifogade filen slang till varje bifogad fil en efter en. Häll en annan kopp krukväxtjord på en hård yta, och dammsuga upp en del av smutsen med varje bifogad fil. Om bifogade filer inte fungerar, du kan ha ett hål i slangen eller det kan inte sitta ordentligt i vakuum höljet.