Hur man testar elektriska inhemska kretsar

Hur man testar elektriska inhemska kretsar

Kretsar i en hem eller andra inhemska inställning är ganska komplicerat och många avancerade reparationer måste utföras av en elektriker att säkerställa att inhemska elektriska systemet förblir säkra. Dock kan du utföra enkla kontroller som att testa ett vägguttag eller strömbrytare på egen hand. Du kan testa någon krets, om du har inaktiverat på brytaren och vill se till att det inte är faktiskt levande eller bara vill testa den på outlet att se om det fungerar.

Instruktioner

•Obtain en multimeter eller en enkel krets testare; en multimeter är ett mångsidigt verktyg som kan ta flera typer av behandlingar, medan en krets testare måste helt enkelt ett ljus som blir upplyst när en krets live.

•Kontrollera att multimeter anges till kontrollera spänning om du använder detta verktyg och inte en grundläggande krets testare. Sätt in en sond på multimeter eller krets testaren i ena sidan av ett uttag i den krets du vill testa; placera den andra sonden i den andra sidan av utlopp. Håll sonderna deras plast, isolerade delar för att se till att du inte får en elektrisk stöt från en levande krets.

•Kontrollera skärmen eller slå av multimeter. Om den visar en läsning--är vanligtvis runt 120 volt en inhemska krets, kretsen levande. Observera att om du använder en grundläggande circuit tester, det kommer helt enkelt lyser upp att indikera en levande krets.

Tips & varningar

  • Om du planerar att utföra något arbete på en inhemska krets, testa det för att se om det är levande, sedan stänga av kretsbrytaren som motsvarar den kretsen och kontrollera det igen för att se till att det inte längre lever.
  • Om du hittar en krets som ska fungera inte är, är det bäst att ringa en professionell elektriker för att åtgärda problemet i stället för att försöka åtgärda problemet själv om du inte har grundläggande kunskaper om inhemska ledningar.