Hur man tar hand om tomatplantor i riktigt varmt väder

Hur man tar hand om tomatplantor i riktigt varmt väder

Ökat under ideala förhållanden, kommer att tomater producera massor av frukt som förgyller ditt bord hela sommaren. Men tomater reagerar inte väl på plötsliga temperaturvariationer eller ihållande perioder av värme. När vädret blir för varmt, lider tomatplantor ibland blomma droppe eller skrumpna frukt. Vidta åtgärder för att minimera skada genom att upprätta goda odlingsförhållanden från början--väldränerad jord, gödsel och regelbundna vattningarna.

Instruktioner

•Placera ner en jord-skydda kompostmaterial lagret, såsom halm, att hjälpa marken bibehålla fukt.

•Water plantorna djupt varje morgon eftersom de behöver fukt att göra det genom den heta dagen. Vatten vid basen av växterna. Undvik att spraya ner bladen, som kan orsaka löv bränna från den heta solen.

•Kontrollera markens fukt nivå i mitten av eftermiddagen, och vatten igen om det behövs. Undvik alltför mättar marken, men vatten om jorden är torr omkring en tum under ytan.

•Täcka tomten med en ljus canopy varannan dag att ge dina tomater en paus från solen. Sjunka fyra stolpar i marken så de står minst 2 fot ovanför den högsta tomatplantor. Knyt ett ljus lakan till polackerna att skapa en baldakin. Undvik material som plast, som kan fälla värme.