Hur man tar hand om lädersoffor

Hur man tar hand om lädersoffor

En läder soffa adderar komfort och charm till ditt vardagsrum. Läder är ett slitstarkt material, måste det rätt vård för att behålla sitt utseende. Underlåtenhet att ta hand om din läder soffa på rätt sätt kan resultera i missfärgade tyg, sprickbildning och andra skador på materialet. Vidta rätt säkerhetsåtgärder för att skydda din läder soffa, och du kommer att njuta av sin komfort och skönhet för många år framöver.

Instruktioner

•Förvara din läder soffa ren. Damma av läder med en mjuk, torr trasa minst en gång i veckan. Torka ner i soffan med en mjuk, fuktig trasa om det behöver lite mer rengöring makt. För djupare rengöring--oftast bara några gånger per år--rengöra läder soffa med läder renare. Följ instruktionerna på läder renare eftersom detta varierar bland produkter.

•Treat din läder soffa med ett läder balsam två gånger om året. Detta kommer att hålla tyget smidig och bidra till att förhindra fläckar. Följ instruktionerna på flaskan för att använda läder balsam eftersom detta kommer att variera bland produkter.

•Situate din läder soffa i en plats som är borta från direkt solljus och värme källor. Hög värme och solljus kan orsaka lädret att blekna. Om soffan är beläget nära ett fönster, sätta upp fönsterbehandlingar att skydda soffan från solljus. Sitt i soffan på minst 2 fot nära direkt värmekällor.

•Blot upp spill eller vätska från soffan läder rätt bort. Använd en mjuk trasa för att badda på plats utan att gnugga. Om platsen är fet, strö maizena på den och lämna den där ett par timmar att absorbera oljan före borstning av pulvret.