Hur man tar bort vatten utan en Shop Vac

Vatten som samlas på grund av översvämning eller andra händelser kan leda till mögeltillväxt i så lite som 48 timmar, enligt Federal Emergency Management Agency. Borttagning av vatten och tillhörande luftburna luftfuktigheten så snabbt som möjligt är kritisk. Även om en shop vac, kan ta bort vatten genom vakuum åtgärder, är en av de mest effektiva verktyg för denna uppgift, finns andra metoder för att avlägsna vatten.

Instruktioner

•Ställ upp en sump pump. Detta är den mest effektiva metoden för stora mängder vatten. Sumpen pumpar fungerar vanligen på 1 tum eller mer vatten. Ansluta en slang till pumpen och placera den andra änden utanför hemmet eller i en annan ordentlig vattenområde förfogande.

•Deposit vatten i hinkar med scoop-typ spadar, såsom vissa konstruktioner av snö skyfflar. Bära hinkar ur området att förfoga över vattnet.

Pappershanduk vattnet med svampar eller trasor. Vrid ur svampar över en hink. Detta är vanligen det avslutande steget i torkningen, som är det mest arbete-intensiva och minst effektiva. Använda andra metoder att ta bort så mycket vatten som möjligt innan man tar till absorberande material.