Hur man tar bort vatten ringar efter rengöring klädsel

Hur man tar bort vatten ringar efter rengöring klädsel

Rengöring av stoppade möbler hemma känns som en lätt ekonomi--om inte ditt färdiga arbete lämnar dig med vatten syns fläckar på klädseln. Eftersom att ta bort vattenfläckar kan vara tidskrävande, är ett uns av förebyggande verkligen värt en pund av botemedel. Kombinera kunskap om hur man rengör klädsel med strategier för vatten-fläckborttagning att hålla ditt arbete fläck-fri.

Instruktioner

•Blot det färgade området med hushållspapper; gör en pad av flera tjocklekar och björnen ner på det färgade området. Det kan vara att vatten fläcken återspeglar områden under tyget som ännu inte har torkat. Om blotting producerar minska fläcken, följa upp med en hårtork på en låg till måttlig inställning. Några vattenfläckar försvinner när underliggande områden noggrant torkas.

•Moisten kanterna på en återstående fläck med extra vatten med en fuktig, inte våt, svamp. Använda ludd stroke, torka över fläcken kanten att mjuka upp sina marginaler. Detta är mest effektiva när vatten reagerar med överskott färgämne i tyg, producerar en ring.

•Blot och föna resultat för att se om ringen är borta. Du kan behöva upprepa processen gånger mer om ringen är klar. Upprepa för att fortsätta att blanda skarpa kanter av ringen i den övergripande strukturen.

•Tackle oroshärdar med ett tyg eller plagget ångbåt. Detta är ett annat sätt att fjäder eller blanda kanterna av vattenfläckar. Göra vissa ångaren laddas steam bara; om det skickar ut stora droppar vatten också, kan problemet förvärras snarare än förbättra.

Tips & varningar

  • Vatten ringar kan vara resultatet av att välja fel städmetod för ditt fabric. Se referenser för en guide till koder används på tyger för att ange hur de behöver rengöras.
  • Motstå frestelsen att lägga till mer vatten än vad som är absolut nödvändigt att fukta tyget. Mer skonsam torka är bättre än mer vatten. Du vill inte att ersätta en gammal vatten ring med en ny.