Hur man tar bort torkat ut maskeringstejp

På ett eller ett annat de flesta av oss har stött på problemet med hur man får gamla, torra maskeringstejp utanför ett fönster eller möbel. När maskeringstejp har torkat det verkligen pinnar och hänger på som det finns någon morgondag. Visst du kan skrapa eller slipa bort, men det betyder att du har fått en helt ny rutin--försöker lista ut hur att reparera de skador du gjorde bara att ta bort gammal maskeringstejp. Tja, är här några tips på hur du kan bli av det torkade ut gamla bandet. De alla fungerar i varierande grad-- och om man inte gör susen för dig - helt enkelt prova en annan.

Instruktioner

•Starta med en lätt med lite varmt vatten och en fuktig trasa. Våt trasa och gnugga den över torkade ut bandet, fukta det. Tillåter fukten att arbeta i några minuter och sedan dra försiktigt tillbaka bandet. Det varma, fuktiga vattnet bör bidra till att mjuka upp lim och papperstejp kommer lossnar. Du kan behöva använda ett rakblad för att bli av restmaterialet

•Aktivera din hårtorken och spela en ström av varmluft på gamla band. Den varma luften ska mjuka upp limmet och göra det möjligt för dig att dra försiktigt tejpen av. Kom ihåg, detta är med hjälp av värme (visserligen inte för mycket), så anser om värmen kommer skada materialet maskeringstejp har fastnat på.

•Använd kommersiella produkter som Murphys olja tvål, WD-40, och Goo borta för att fukta och reaktivera limmet på bandet och göra det möjligt att skala bort tejpen. Här igen, kan ni använda ett rakblad för att bli av med små bitar av papper och lim kvar.

•Applying kemisk-liknande sprit eller lack tunnare hjälper skära limmet, och du bör kunna bara torka upp röran kvar. Glöm aldrig dessa är kemikalier som kan skada ytan samt släpper limmet. Så om du väljer att använda en av dessa produkter, skulle jag föreslå börjar du med sprit, eftersom det är mildare och mindre sannolikt att orsaka skador på den underliggande ytan.

Tips & varningar

  • Ensidiga rakblad (som är mycket säkrare än någon dubbelsidig rakkniv som kan vara lurar i din verktygslåda) finns på hem och järnaffärer. Ännu säkrare är plast rakblad som är lätta att hänga på och ska inte skära fingrarna. Båda dessa typer av blad skrapor är finns på hem butiker och online.
  • Om du kommer att använda kemikalier som sprit och lack thinner, var noga med att hålla luften rör sig i det område där du arbetar.