Hur man tar bort tjära fläckar från mattan

Hur man tar bort tjära fläckar från mattan. Om du har en otäck tjära fläcken på mattan, har du en ganska allvarlig situation. Tjära är en av de svåraste fläckarna ta bort från mattan. Innan du ger upp dig själv att köpa helt nya mattan, försöka ta bort fläcken själv. Det finns några metoder som kan bli av tjära fläcken mattrengöring.

Instruktioner

• Få ett hem Kemtvätt kit. Dessa kit finns i livsmedelsbutiker eller rabatt kedjor. Se till att köpa icke-brännbara Kemtvätt vätska. Häll vätskan på en bomullstuss eller vit duk och tryck ned tjära fläcken. Hålla klappa och trycka tills tjära är borta.

•Prova lösningsmedelsbaserade städare som Goof-Off eller Goo borta. Försiktigt klappa fläcken och tryck med stark, fast trycket tills tjära lyfter.

•Inköpt tunga flytande desinfektionsmedel som Lestoil. Denna typ av renare bryter upp fett och fläckar.

•Head till fordonsindustrin mittgången och köpa en tjära och bugg remover avsedd för bilar. Följ instruktionerna för borttagning av tjära. Du kanske vill testa tjära remover på en dold plåster på mattan innan du använder den på din tjära fläcken, eftersom dessa typer av rengöringsmedel är gjorda för att användas på bilar, inte matta.

•Buy en matta fläckborttagning kit. Hittade hem förbättring butiker, dammsugare butiker eller på Internet, dessa kit innehåller professionella spot remover material.

•Kontakta en mattrengöring professional. Om tjära klängande på för brinnande livet, lita på experter. Det är ju mycket billigare att betala för att få din matta professionellt rengjorda än för att köpa ny matta. En extra bonus är att du rengör alla din matta, inte bara fläcken med tjära.