Hur man tar bort mörka vatten fläckar från trägolv

Du har bestämt att fixa den mörka vatten platsen på ditt trägolv som är dolda under en kasta matta i år. De flesta mörka vattenfläckar på trägolv är resultatet av spilld vätska sipprar in polyuretan lager och de översta lagrarna av trä golv. Att ta bort dessa fläckar kan återställa dina trägolv vackra utseende. Återställa ditt golv kommer att kräva några armbåge fett och tålamod. Stegen nedan fungerar i följd från minst invasiva (mindre arbete) till den mest extrema behandlingen av färgade golv. Kom ihåg att mörka fläckar vanligen anger vattnet har trängt nedan polyuretan finish trä nedan.

Instruktioner

•Torka bort någon yta smuts och smuts med en fuktig trasa. Arbeta på ett smutsigt golv kan orsaka repor och skölpar, fördärva målgång ännu mer. Lätt gnugga området med stålull nr 1 att skura området, blanda med ljusare gnugga in i unstained områden av golvet. Detta ludd hjälp med framtida färgning och rekonditionering.

•Soak en ren trasa i vinäger och placera trasan på fläcken. Kan vinäger att arbeta in fläcken i 5 till 10 minuter. Du kan behöva arbeta i sektioner för större fläckar och tillämpa vinäger flera gånger för att se fläcken ljusare.

•Känn en ansökan av väteperoxid i en oansenlig yta på golvet. Väteperoxid kommer att lätta på fläcken med successiva program. Blöt en trasa och applicera på mörka vatten fläcken och låt 5 till 10 minuter att fungera. Du kan späda peroxiden med vatten först, arbeta upp till en starkare lösning, om det behövs.

•Använd ett lager av sprit i mörka vatten färgade området med hjälp av stålullen att lätt skura golvbrädorna. Torka bort eventuellt överskott. I detta fall, börjar du att ta bort de skyddande polyuretan lagrarna. Arbeta i sprit i trä. Du kan också ersätta trägolv renare i detta skede att ta bort vatten fläcken från trä.

•Mix en lösning av fyra delar vatten till en del blekmedel och spray eller torka på den exponerade träytan. Bleach kommer att lätta på fläcken med successiva program. Om du inte ser lämpliga resultat, stärka lösningen och ansöka på nytt. Ibland, hjälper slipa ytan med fint sandpapper släppa lager av polyuretan.

•Skydda området med ett skikt av lövträ golv vax lämpligt för typ av golv efter fläcken har tagits bort. Skur golv ytan med stål trä eller sandpapper tar bort den skyddande vax finishen.

Tips & varningar

  • I extrema fall, kan avlägsnande av golvbrädorna, ersättning och rekonditionering vara ditt enda alternativ för mörkaste vatten färgade områden.