Hur man syr en Jabot Swag gardin

Hur man syr en Jabot Swag gardin

Lägga till enkel elegans till ett fönster genom att sy en jabot swag. Jabots flödar längder av tyg på vardera sidan av ett fönster, medan en swag är en semicircular bit av tyg som draperier i mitten av ett fönster. Kan du hänga en swag i ett fönster av sig själv, men det ser mycket mer elegant när ihopkopplade med långa, flödande jabots. Göra jabots som du skulle vilja, men försök att matcha dem med en punkt på fönstret, till exempel längst ned på tröskeln.

Instruktioner

•Measure bredd på fönstret och posten mätning. Du kanske också vill mät fönstrets höjd på denna punkt.

•Stretch en bit snöre över fönstret. Lossa strängen så att det draperier över fönstret på samma sätt som du vill ha swag att drapera. Klippa strängen till denna längd och mått.

•Kapa en trapetsoid form av tunt tyg att göra swag. Ena änden ska vara fönstrets bredd, och den andra bör längden på strängen. Två lika sidorna av trapetsformade bör vara 36 inches.

•Mark sex linjer på tunt med en försvinnande bläck markör, fördelade 6 inches isär, längs en av de 36-tums sidorna. Veck muslin i linje som ett dragspel. Förstå de två ändarna av tunt så att mitten av tyget doppar in i en halvcirkel och håll den upp till fönstret. Justera storleken av vecken eller höjden på swag om du inte gillar den.

•PIN muslin på höger sida av draperi tyg i 45 graders vinkel så att draperi tyg kommer att minska på bias, som hjälper den hänga fint i fönstret. Klipp tyget runt muslin. Draperi tyg kommer att vara på utsidan av swag. Tunt kommer att fungera som foder.

•SEW draperi tyg till tunt, lämnar en 1/2-tums sömsmån på alla sidor att gå med den utanför swag i fodret. Lämna ett 6-tums mellanrum så att du kan vända till tyg höger ut.

•Vrid tyget höger ut och hand sy 6-tums luckan stängd. Veck precis som du plisserad muslin. Använd ett strykjärn att trycka på veck på plats.

•Kapa ut två bitar av draperi tyg för jabots, en för varje sida av fönstret, samt två bitar av muslin för foder. Jabots kommer att ha fyra sidor. Toppen av varje bit ska vara hälften så bred som fönstret. Den sida som kommer att vara på yttre kanten av fönstret bör vara höjden av fönstret plus 4 inches för drapering och en sömsmån. Sidan av jabot på den inre delen av fönstret, bredvid swag, blir längden på swag på dess längsta punkt. Den sista sidan bör en diagonal linje som förbinder den kortare sidan längre utåt.

•Placera en bit tunt ovanpå en av de kapade bitarna av draperi tyg och pin tillsammans. Höger sida av tyget bör möta i. Sy den tunt och draperi tyg tillsammans, lämnar en 3/8-tums sömsmån på varje sida och en 6-tums lucka på toppen så att du kan vända till jabot höger ut. Upprepa med den andra bit av tyg och tunt.

•Vrid jabots högra sidan ut. Hand sy 6-tums luckan stängd.

•Gather varje jabot överst i lös veck. Sy en rad stygn ungefär 3 inches från toppen av jabot att hålla vecken på plats.

•Kapa en 2-tums-wide trä styrelse att matcha din fönstrets bredd. Placera den övre kanten av swag längs den övre kanten av styrelsen och krampa i plats. Linda upp på varje jabot över toppen av styrelsen så att ca 2 inches hänga ner på baksidan av styrelsen. Häfta jabot till styrelsen på baksidan.