Hur man styr mögel lukt

Det enda sättet att ordentligt-- och permanent--kontrollera mögel lukt, är att inte ha mögel i ditt hem. Mögel är saprotropic, som är, att samla in sin mat från fuktiga, döda organiska beståndsdelar. Det finns fyra saker som behövs för mögel att växa: syre, en näringskälla, lämplig temperatur och fukt. Det måste finnas tillräckligt fukt för mögel att gro och måste finnas fortsatt fukt för mögel att upprätthålla tillväxt. Tyvärr kan musty mögel lukt vara luktade innan mögel har fullt bildats.

Instruktioner

•Håll möjligt mögel områden så rena som möjligt. Jord på kläder och fett splatter i köket är hög mat källor för mögel mikroorganismer.

•Ta bort överskottsfukt. Detta är den näst viktigaste mögel som orsakar ingrediensen som människor ha kontroll över. Enkla dagliga arbetsuppgifter släppa tre gallon vatten i luften varje dag. God ventilation är en viktig del i att stoppa mögel tillväxt.

•Ta bort nuvarande mögel lukt. I källare: använda tandblekning pulver genom att sprida pulvret över golvet. Lämna det tills lukten försvinner, sopa upp och kasta bort. För badrum doftar: använder en blandning av 1 kopp av hushålls blekmedel och 1 gallon vatten. Rensa, skölj och torka helt. I båda fallen, öppna fönster och tillåter ventilation in i området.

Tips & varningar

  • De två områden som de flesta människor har kontroll över är fukt och renlighet. Mögel växer i temperaturer mellan 40 och 100 grader Fahrenheit. Ta bort syret från ett område är orimligt.