Hur man stoppar stölder i biträdd levande hem

Enligt Minnesota Board on Aging, vanligaste brottet rapporterade i vårdhem och assisted living centra är stöld. Äldre människor är ofta riktade som offer på grund av deras oförmåga att slå tillbaka. Invånarna i assisted living centra och deras familjemedlemmar kan vidta åtgärder för att minimera deras chanser att bli ett offer genom att lära hur man stoppar stölder i assisterad levande hem.

Instruktioner

•Ask om säkerhet innan inflyttning. Innan du flyttar även ska du börja tänka på säkerheten tillgängliga på assisterad levande hem. När touring olika assisterad levande hem inte vara rädd för att fråga vilka åtgärder anläggningen som krävs för att skydda invånarna från stöld av personlig egendom av andra boende och anställda. Ta reda på vad deras politik är för hantering av medarbetare som har anklagats för eller fångas stjäla.

•Ta ut antalet stölder assisterad levande hem har haft under de senaste åren. Mest assisterad levande hem skall tillhandahålla statistik om antalet brott som sker i deras anläggning varje år, och detta är ett bra sätt för dig att lära dig hur många stölder rapporterats. Men om assisterad levande hem inte göra denna information tillgänglig Välkommen att kontakta din statens övergrepp mot äldre personer organisation, eftersom de ofta föra statistik på stöld, vanvård, övergrepp och andra brott mot äldre.

•Skapa en lista över tillhörigheter du har med dig i ditt assisterad hem. Denna lista fungerar som en inventering av vad du har och kan hjälpa om något går saknas. Se till att inkludera på listan alla identifieringsfunktioner för varje objekt, till exempel ett serienummer eller kännetecken. Dessutom hålla förteckningen aktuell genom att ta bort saker i listan som du inte längre har och lägga till objekt när du gör ett köp eller få en gåva.

•Label alla dina personliga tillhörigheter. Artiklar med ditt namn eller initialer är mindre benägna att vara stulen eftersom de lätt kan identifieras. Ta dig tid att märka varje objekt som du har med dig i ett assisterad levande centrum på ett sätt som gör det omöjligt för ditt namn eller initialer tas bort.

•Obtain försäkring att täcka värdet på din fastighet. Eftersom behovet av att skydda personlig egendom i assisterad levande hem ökar, svarar försäkringsbolag genom att skapa regler för att särskilt möta detta behov. Personlig egendom kan också vara skyddat av husägare försäkring om invånare av assisterad levande hem äger fortfarande en försäkrade hem.

•Kontrollera med möjlighet att avgöra om de erbjuder säker lagring. Vissa assisterad levande hem erbjuder invånarna ett säkrat lagringsutrymme där personliga tillhörigheter kan hållas. Ofta detta är administration kontor och är otillgänglig för sjuksköterskor och generalstaben assisterad levande hem.

•Låt oersättliga värdesaker med familjemedlemmar. Assisted living hem kanske inte rätt ställe för artiklar med en hög monetära värde eller ett oersättligt personliga värde eftersom de kan stjälas. Det kan vara bättre att lämna dessa objekt med familjemedlemmar eller i ett värdeskåp på en bank.

•Rapport stöld omedelbart om det inträffar. Så snart du upptäcker en personlig tillhörighet saknas måste du rapportera det. Informera personal och administration av assisterad levande hem samt fil en rapport med polisen. Om du väljer, kan du söka rättsliga åtgärder mot som är ansvarig eller anläggningen själv.

Tips & varningar

  • Förutom att hålla en lista över dina tillhörigheter med dig på vårdhem, bör du också hålla en kopia av listan med en familjemedlem eller din personliga advokat.
  • Personnummer bör inte användas i märkning eller identifiera personliga tillhörigheter eftersom detta kan leda till identitetsstöld.