Hur man startar upp ett Spa med kemikalier

Hur man startar upp ett Spa med kemikalier

Sitter i spabad är ett avkopplande sätt att avsluta dagen. Spas behöver också sin del av regelbundet underhåll att hålla dem igång och fungerar korrekt. En stor del av underhåll av ett spa är de kemikalier som tillsätts vattnet spa. Vattnet måste kemikalier för att hålla den sanitära och icke-irriterande på huden. PH-värdet nivåer behöver balanseras korrekt och rengöringsmedel används för att bekämpa bakterier. Vatten som är för surt kan också skada metalldelar och pumpen. När du vet hur man använder spa kemikalier, blir uppgiften en enkel del av din vecka.

Instruktioner

•Starta pumpen till spa till läge off.

•DIP spa testa strip i spa vattnet. Skaka av överflödigt vatten på strip. Vänta 30 sekunder och jämföra test strip färger för att färgerna på test strip flaskan.

•Lägg till klor på Spa om indikeras av strip testresultaten. Du kan lägga till klor eller brom sanitizer, men inte båda. Mängden klor tillägg till spa beror på hur lågt provningsbanan anger klor för att vara. Lägga till flera matskedar antingen blekmedel eller brom, slå på pumpen för att cirkulera kemiskt, och tillåter några minuter av omsättning. Sedan testa igen och upprepa proceduren tills du har en tillräcklig mängd sanitizer i spa.

•Lägg till pH increaser på Spa om pH-balansen på provningsbanan visar att vattnet är under 7,2 pH nivå. Ett lågt pH-värde irriterar huden och korroderar jets och andra delar av spa. Din pH increaser behållare berättar hur mycket att lägga till beroende på hur lågt pH i ditt spa och enligt hur många gallon vatten din spa rymmer.

•Lägg till pH decreaser om pH-balansen är över 7,8. Ett pH-värde som är för hög kan resultera i skalning som kan färga din spa-badkar. Sänka pH med hjälp av anvisningarna på pH decreaser behållare. Lägg till pH increaser om provningsbanan indikerar ett lågt pH. Efter att ha lagt en mängd antingen pH decreaser eller increaser, låta vatten och kemiska att blanda en stund, och sedan testa igen. Justera vid behov.

•Lägg till "chock" till spa en gång i veckan för att döda bakterier i spa. En "chock" behandling är en klor eller brom kemiska i hög koncentration som kommer i en paketerad märkt "chock" behandling. Döda hudceller och oljor från kroppen lämnar rester i ett spa som kan föröka bakterierna. Chockerande spa hjälper hålla bakterier sprids och håller spa vattnet säkert.

•Använd en skala reducering i ditt spa om du har hårt vatten. Kalkavlagringar kan bygga från hårt vatten och producera en ring runt spa-badkar. Skala reducer bryter ner de kalkavlagringar som minskar risken för fula fläckar.

•Vrid den spa pumpen på efter att lägga till kemikalier så de kan sprida jämnt i vattnet spa. Sedan testa igen och lägga till fler kemiska om det behövs.

Tips & varningar

  • Testa spa vatten en gång i veckan och lägga till nödvändiga kemikalierna.
  • Töm och rengör spa-badkar var 60 till 90 dagar.