Hur man startar körsbärsträd

Hur man startar körsbärsträd

Många människor uppskattar inte bara ljuvlig frukt bärs av körsbärsträd, men också skönheten i deras våren blommar. Tyvärr dock blomstra körsbärsträd inte i alla klimat. Om du bor i ett område som har långa, mycket varma somrar i kombination med korta, varma vintrar, är dina chanser att växa ett frisk, fruktbärande körsbärsträd begränsade. Annars är växer ett körsbärsträd inte alltför svårt. Det enklaste sättet att börja ett körsbärsträd, är dock genom att plantera en planta i stället ett frö eller grop.

Instruktioner

•Inköpt körsbär träd ungt träd eller Trädplantor av ditt val. Många plantskolor eller trädgård utbudet centra har körsbärsträd å som är kända för att göra bra i ditt område, eller kommer att kunna beställa dem för dig. Den exakta storleken på plantor kan variera.

•Locate ett lämpligt område för plantering körsbärsträdet. Ett körsbärsträd bör planteras i jord som är väldränerad. Inte växt på en våt eller sumpig område. Naturligtvis bör marken bördig. Rensa bort all ogräs eller andra växter som kommer att störa plantering. Om möjligt sprida vissa gödsel ovanpå marken.

•Använd en spaden spade att gräva ett hål för en planta. Hålet bör vara ungefär tre gånger större än den planta rotklump. Hålet bör också vara lika djupa som jordklumpen är hög. Generellt är detta ungefär 18 till 24 inches på djupet. Om den planta rötter är inneslutna i en torv behållare, skär slitsar och dra försiktigt några rötter ut genom snitten.

•Sprinkle några kompost i hålet och placera den körsbär planta i hålet också. Fyll hålet med en blandning av kompost och jord. Se till att planta är rakt och säkert. Sedan packa jorden fast runt basen av planta med spaden eller hälen.

•Water körsbär planta grundligt, mättar hela roten området för att förhindra transplantation chock, om en planta har redan börjat löv. Se till att marken är fuktig - inte våt--för två eller tre veckor, tills trädet börjar få etablerade.

•Stake ditt unga träd om ditt område höga vindar. Försiktigt köra en påle i marken nära planta och knyta till bål med flexibel anläggning band eller band av bomullstyg.

•Fortsätt till vatten din unga körsbärsträd regelbundet under sitt första år, bevattning en gång varje 14 dagar. Om mer än 1 tum av regn har fallit under den 14-dagarsperioden, behöver du inte vatten.

•Fertilize nyplanterade träd två gånger under deras första år – två veckor efter plantering och även sex veckor efter plantering. Foder unga träd varje gång med 1/2 pund för 10-10-10 gödselmedel, tillämpa det i en jämn ring ca 6 till 8 inches ut från den cherry stammen.

•BEGIN omedelbart att beskära och träna din körsbär till antingen en central-ledare eller öppna-vas form. Kontakta din lokala plantskola eller jordbruksfrågor office för beskärning av särskilda instruktioner och ta reda på vad som är brukligt i ditt område.

Tips & varningar

  • Ta bort all ogräs inom en 2-fots radie av planta under hela första året efter plantering körsbärsträdet.