Hur man startar Gardenias från sticklingar

Hur man startar Gardenias från sticklingar

Gardenia är känd för att vara kinkig växter, så det kan stå att anledningen att de är lika kräsen om förökning. Lyckligtvis är detta inte fallet. Gardenia är bland de enklaste buskarna för även nybörjare trädgårdsmästare att starta. Dessa skönheter växa lätt från sticklingar tas från mogna exemplar när som helst under växtsäsongen. Börjar en ny fabrik för gardenia är en bra användning av tillbehör omedelbart efter regelbundna våren beskärning. Om du tar dina sticklingar från sex till åtta veckor-gammal ny tillväxt i slutet av våren, kan du förvänta dig din nya gardenia anläggning att börja blommar senare samma år.

Instruktioner

•Välj en sund och attraktiv gardenia bush för din kapning. Denna klippning kommer att växa till en klon av moderplantan, så välj en som du verkligen gillar. Använd rena, skarpa saxar eller sax att klippa en 6-tums-långa Barr hejda spets.

•Combine lika delar torv och perlit göra din start jord. Fylla en 4-tums pott till ca 1/2 tum från rim med jorden. Som potten i en grunda behållare med varmt vatten tills ytan känns jämnt fuktig. Ta bort den från vattnet och låt det rinna fritt i ungefär två timmar.

•Strip alla bladen från den nedre halvan av gardenia styckning. Fukta den botten tum av stammen med vatten och doppa den i pulvret böka hormon. Använd en penna för att peta en 1 - till 2-tums djupa hål i mitten börjar marken. Plantera behandlade efter styckning i hålet och företag jorden runt det ordentligt. Vatten precis tillräckligt för att säkerställa att jordytan är jämnt fuktig, men inte fuktig eller våt.

•Kapa botten 1 eller 2 inches bort av en tom plast 1-liters flaska. Lämna den gemensamma jordbrukspolitiken på flaskan och kasta bort botten. Tvätta flaskan med varmt tvålvatten, Skölj noga och hand torka den. Täcka gardenia skärning med flaskan och tryck på kanterna i marken, bildar ett mini växthus. Se till att Sticklingen inte rör plastflaska. Detta hjälper till att behålla avgörande fukt under perioden böka.

•Ställ in styckning i en varm, ljusa plats från direkt sol. Idealisk temperatur är ca 75 grader F. Upp i ditt kylskåp eller ovanför ett varmt vatten är bra platser. Din gardenia styckning kommer root i tre till sex veckor.

•Ta bort plast flaska varje dag för att kolla markytan. Låt det torka. Det bör förbli jämnt fuktig men inte blöt.

•Kontrollera att böka i cirka tre veckor. Tug stammen försiktigt. Om det motstår rötter utvecklas och det är dags att ta bort plastflaska för gott. Om inte, Byt ut flaskan och kolla igen i en vecka eller två.

•Replant din rotade gardenia i en 6-tums gryta med bra kommersiella planteringsår smutsar. Vattna den grundligt för att jämnt fukta jorden. Ställ in den i en varm, ljusa plats från direkt sol. Flytta den utomhus till ljusa, indirekt solljus om du önskar.