Hur man startar frön inomhus med växa lampor

Hur man startar frön inomhus med växa lampor

Start trädgård frön inomhus, inklusive, ört, grönsak och blomma frön, kan odlaren en obegränsad mängd växter att växa för landskap eller trädgård. Samtidigt börjar frön inomhus är billig och ger ett försprång på växtsäsongen, kräver frön belysning. Ett enkelt sätt att ge detta behövs ljus till växande frön är att placera dem i växa lampor. Eftersom ljus är en av de viktigaste växande delarna för korrekt utsäde start, är det viktigt att odlaren levererar fröna med lätt-till-använda växa lampor.

Instruktioner

•Välj rätt ljusna för din specifika frön. Vanliga glödlampor kommer sannolikt bränna och döda unga plantor, eftersom de ger bort en hel del värme. Full-spöke växa lampor är idealiska eftersom de innehåller både varma och kalla lysrör för att efterlikna naturliga solstrålarna.

• Fyll en stor behållare med en blandning av 1 del perlit, 1 del vitmossan och 1 del vermikulit. Häll 1/8 till 1/4 kopp vatten i smeten och blanda med en sked. Du marken vara jämnt fuktig innan man planterar frön.

•Lägg till jordblandningen att en 3-tums-djupt fack. Idealiska brickor för att starta frön har dräneringshål längst. Klappa upp i marken för att skapa en jämn yta med din hand.

•Placera frön ovanpå blandningen, fördelade 1 tum isär och separeras i rader av som växter. Lägga till några jordblandningen i ett kök såll och skaka den över fröna att täcka dem. Eftersom de flesta frön mycket små, täck dem med 1/8 till 1/4 tum jord.

•Tryck på jord över fröna ner med händerna, med lätt tryck. Packning jord över fröna kommer att skapa en idealisk utsäde till smutsa kontakten.

•Spritz jorden med vatten tills fuktad jämnt. Placera brickan på en utsäde värme matta att värma jorden, vilket kommer att öka grobarhet. Frön behöver inte ljus tills de bryta ytan av jorden.

•Flytta facket till en tabell, bänkskiva eller annan plan yta som har tillräckligt med utrymme för att växa lampor och seed fack. Ange din växa lampor ovanför utsäde facket, att hålla glödlampor 4 inches längre än toppen av örter. Håll belysningen på 14 till 16 timmar per dag.

•Justera växa lampor som fröna börjar växa. Alltid upprätthålla 4 till 6 inches av utrymmet ovanför växterna.

•Transplant växter utomhus efter sista frost eller i enskilda krukor när plantorna mogna 6 till 8 inches tall.

Tips & varningar

  • För att eliminera möjligheten av dina frön insjukna dämpning-off, leta efter ordet "steril" eller "steriliserade" på påsar med perlit, sphagnum mossa och vermikulit. Steril jord eller soilless blandningar kommer att förhindra denna svamp från att vara närvarande.
  • Spara förberedelsetid genom att köpa en frö-start kit. Dessa bekvämt kit inkluderar växande fack, plast kupol locket och jord blandning eller torv pellets. Några kompletta satser inkluderar en värme matta också för snabbare groning.