Hur man startar en fjäril buske i en behållare

Hur man startar en fjäril buske i en behållare

Fjäril buskar är växter som varje trädgårdsmästare kan växa; de är härdiga, lätt att ta hand om och locka nyttiga insekter som fjärilar och bin till trädgården, som hjälper till att hålla det friska. Starta en fjäril buske i en behållare är ett enkelt sätt att kontrollera de ursprungliga odlingsförhållanden av anläggningen och bidra till att säkerställa att det blir en bra start på sin tillväxt. Omplantering en fjäril buske från en pott till trädgården senare kommer att se till att anläggningen växer bra i trädgården.

Instruktioner

•Använd en plast eller keramik plantageägare som är minst 1 fot i diameter att ge fjärilen bush tillräckligt med utrymme för att lägga ut rötter och börja växa.

•Fyll planter med krukmakare jord och lägga till ett balanserat gödselmedel i marken för att göra det hälsosammare för butterfly bush att växa. Blanda jord och gödsel.

•Spray ytan av krukväxtjord med vatten för att fukta det för plantering fjäril bush styckning. Jorden bör vara fuktig vid beröring, men inte blöt, som detta kan dränka den unga växten.

•Trimma styckning av fjäril bush så det är ca 4 inches lång. Skär botten av stjälken precis under en lövnod, där bladen växer normalt. Ta bort alla blad från den nedre delen av stammen.

•DIP slutet av stammen i ett böka pulver för att ge anläggningen med hormoner som kommer att få den att växa rötter. Gräva ett litet hål i krukväxtjord med fingret eller slutet av en penna och sätta stjälken i hålet.

•Låt 2 till 3 inches av stjälken utsatt. Pat krukväxtjord runt slutet av fjäril bush stammen så att den står upprätt. Spraya jorden med en liten mängd vatten.

•Sätt potten i ett område där det är skyddat från överdriven vind eller regn, men kommer att få regelbunden solsken. Planter kan bli höll indoors om så önskas. Vattna växten dagligen med en sprayflaska. Vattna inte över anläggningen.

•Håll fjäril bush i sin planter tills den vuxit det för en full odlingssäsong. Plantera fjäril busken utomhus under våren för bästa resultat.