Hur man startar Cleome inomhus

Cleome hasslerana är en årlig blomma som kan växa fyra till sex fot i höjd, blommar tidigt på sommaren till mitten av hösten med nyanser av vitt och rosa blommor. Cleomes Smeknamn är "Spider blomma," härrör från dess SPINDELLIKNANDE blommor som har långa ståndare och växa ovanpå höga, lummiga stjälkar. Även om den cleome blommor avger en stark, musky doft som är något obehagligt, blommorna lockar många kolibrier. Start cleome frön inomhus kan vara knepigt och du måste noggrant justera dag och natt temperaturer för fröna att gro..

Instruktioner

•Placera cleome frön till en oförseglad plast påsen och lägg dem i kylskåpet. Lämna dem i kylskåpet i fem till sju dagar.

•Ta bort cleome frön från kylskåpet och sprida dem i allrengöringsmedel krukväxtjord. Knappt täcka fröna med jord. Du kan så din cleome fröer inomhus ca fyra veckor före sista förväntad frost.

•Håll jord temperaturen vid 85 grader Celsius under dagtid och 65 grader på natten. Använda 40-watts växa lampor för att varma jord och vatten fröna med varmt vatten på morgonen för att öka markens temperatur under dagen.

•Titta på för plantor till spira i ca 10 dagar. Om ett cleome frö inte gro och spira i två veckor, inte kommer det sannolikt gror alls.

•Överför varje planta i egen planter pott som det utvecklar fyra "sann" löv. Sanna bladen är större bladen som utvecklas efter cleome plantor gro deras utsäde blad, som är de ursprungliga, mindre blad. Cleome plantor bör växa sina sanna blad och vara redo att transplantera i ca fyra veckor.

Tips & varningar

  • Använd ett grunt seed fack för att gro. din cleome frön istället för en stor planter pott. Om marken skiktet är grundare, har du lättare att uppvärmningen smutsa under dagen till rätt temperatur.
  • Placera fröna i växa lampor eller i starkt indirekt solljus under och efter groning.
  • Inte hålla jorden vid en konstant temperatur både dag och natt. Cleome fröna är petiga om markens temperatur skillnader under dagtid och nattetid, och de kommer inte gror om du inte värma jorden under dagen och svalna något på natten.