Hur man ställer koppar nitar

Hur man ställer koppar nitar

Koppar nitar används främst för att gå med bitar av tyg eller läder tillsammans utan sömnad. Forntida dräkter av rustning, moderna jeans och läder sadlar använder vanligtvis koppar set nitar för att hålla materialet tillsammans. Ställa in en nit är också kallas peening, vilket är hur en boll peen hammare fick sitt namn. Rundade efter en boll peen hammare används ibland att platta rivet skaftet ner till en rundad och ser snyggt ut huvudet.

Instruktioner

•Punch ett hål i materiellt substraten vara nitade.

•Sätt niten med huvud på framsidan av materialet. Genomdriva shanken till baksidaen.

•För en burr på skaftet. Det kommer bli tight, så placera en nit inställningsverktyg över Råeggen och knacka den på plats. Alternativt placera en skruvmejsel blad på ytterkanten av skorrar, knacka lätt och flytta runt kanten på bladet, knacka med varje drag. Detta puttar långsamt Råeggen helt på läggen, mycket på samma sätt som en nit inställning-verktyget.

•Placera niten och material på ett städ eller ett peening block. Detta kan vara någon liten bit tjockt stål eller metall bar. Kväva läggen, men inte kväva det färg. Låt lite av överskott att förbli.

•Placera konkav slutet av rivet setter över niten och slå kraftigt med din hammare. Förvandla det till vänster och hitta det igen. Vända den till höger och hitta det igen. Detta faller ihop huvudet och blossar det yttre, att göra en tät förslutning på Råeggen.

•Yta jobbet med några strejker från den platta sidan av hammaren för att platta och runda skaft huvudet helt.