Hur man Square en betongplatta

Innan du åta sig att hälla betong i platta formulär, måste du se till att plattan är i "square." Att vara "i square" innebär att alla hörn i 90 graders vinkel. Materia ingen vad forma din platta tar---om rektangulära, kvadratiska eller "L" för att nämna några---så länge din hörn är på torget, då din platta kommer att anses vara korrekt. En kvadrat platta är viktigt eftersom allt annat som är en del av byggnaden är konstruerade och placerade enligt mätningar av plattan. Det finns ett enkelt knep för gamla skolan till hur till torget en betongplatta som kan användas på någon platta, oavsett hur stor eller liten.

Instruktioner

•Välj en tränga någon på att börja. Mäta från insidan ansikte av hörnet ner längden på det formulär som går med det och markera en plats tre fötter från hörnet. Till exempel, om du har en form styrelsen som kör Nord och syd som får sällskap av en styrelse som kör öst och väst att bilda hörnet, håll ditt band till Nord och syd styrelse och mäta ner öst/väst en.

•Measure (vid samma hörn) från vända mot av öst och väst board längs ansiktet av Nord och syd form styrelsen som ansluter sig till det och markera den på fyra fötter från hörnet.

•Measure diagonalt mellan de två varumärkena. För ditt hörn ska bedömas "square", bör du mäta fem fötter. Om du inte flytta hörnet genom att dra i styrelserna i en riktning och kontrollera mätningen. När du flyttar styrelser du kommer att omforma hörnet, hålla sig i rörelse i styrelserna tills mätningen är exakt fem fötter.

•Upprepa stegen för alla dina hörn. När alla dessa mäter 3-4-5, gå tillbaka igen och dubbel check för att se till att ingen av dina justeringar påverkas mätningar av ett annat hörn. När alla är på 3-4-5 då din platta ligger i.

Tips & varningar

  • Du kan använda någon multipel av 3-4-5 till torget en betongplatta. Den större din platta, ju större hörnet mätning bör du använda. Till exempel för en platta 10 fot kvadrat, 3-4-5 mätning är perfekt. Om du bygger en platta som är 30' av 30,' ändra den till 9-12-15. En bra tumregel är att öka de mått som används i formeln av den motsvarande ökningen av längden av 10s. En 30 fot långa platta är 3 gånger längden på en 10-fot långa, så formeln multipliceras med tre.
  • Undvik att använda glasfiber band vid kontroll torget på en betongplatta. Glasfiber band kan sträcka mer än du tror och du kommer inte få en korrekt mätning.