Hur man sparar högställd Broccoli plantor

Hur man sparar högställd Broccoli plantor

Enligt trädgårdsmästarens distributionsföretag blivit plantor "leggy" när de inte får tillräckligt många timmar av ljus eller för mycket kväve i marken. Denna term beskriver tall, spinkig och instabil stjälkar och ett övergripande undernärda utseende. Broccoli är en av många grönsaker som uppvisar högställd egenskaper när det inte blir tillräckligt med ljus, och det är ibland svårt att återuppliva växten från detta tillstånd. Om din broccoli plantor har en lång, tunn stjälk eller har minskat under, finns det en chans att rädda dem om de inte har vissnat för mycket, är vit i färgen eller har svarta fläckar på dem.

Instruktioner

•Om din broccoli groddar är inomhus eller i en utanför tomten, du kommer att behöva ge dem mer ljus om du hoppas att rädda dem. Flytta inomhus plantor till söderläge fönster för att ge dem fler timmar i solen, eller som en liten fluorescerande ljus för att hjälpa dem att växa innan du flyttar dem utomhus. Transplantera utomhus broccoli växter till ett soligare läge i din trädgård, utan för att rippa de ömtåliga skott när rötterna dem.

•Amend jorden runt din högställd plantor att minska mängden kväve, vilket kan orsaka växter att producera svag groddar. Feed högställd broccoli med gödsel hög fosfor och låg kväve, och vatten regelbundet för att skingra elementet.

•Broccoli plantor som är så högställd de har fallit kan sparas genom att skära ned. Skär den unga växten tillbaka till sin första riktiga bladen täcka rötterna och hejda med kompletterande matjord och satsa det om det behövs.

•Fortsätt stödja din broccoli plantor tills de är mogna och robust nog att gå utan sådan uppmärksam vård. Kontrollera deras andel innehav varje några dagar att plantor får det bästa systemet för stöd, och se till att jorden är fuktig, men inte översvämmas eller över mättad. Unga broccoli växter gynnas av en kväve-baserade gödselmedel, när det har återhämtat sig från dess "leggy" symptom, och de kräver adekvat sol och vatten, särskilt som ätbara blomman cheferna utvecklas.

Tips & varningar

  • När plantering högställd plantor, täck mer av stjälken med matjord än var ursprungligen täckt för att ge den lite extra stöd. Du kan även behöva satsa den unga växten.
  • För växter i fönsterbrädor omfattade en bit kartong i aluminiumfolie fungerar utmärkt för reflekterande ljus på deras backsides.
  • Tryck ner matjord fast runt transplanterade plantor för att få bort luftbubblor, som kan skada rotsystem, och bidra till att stabilisera anläggningen.
  • Inte dränka din transplanterade plantor, som för mycket vatten dränker de ömtåliga rötterna.