Hur man sparar bananplantor i höst

Hur man sparar bananplantor i höst

Bananplantor gillar inte kylan. Bladen dör och blir bruna och frukt är skadad. Detta inträffar oftast på hösten när temperaturen börja doppa under 50 grader Fahrenheit och frost högryggad träsoffa. Anläggningen kommer att överleva några kallt väder, men om det blir kallt i flera månader i ditt område, bananen behöver skydd.

Instruktioner

•Låt bruna blad på anläggningen om det fortfarande frukt utveckla. Trimma bladen skulle sätta stjälken av anläggningen på risk för skada.

•Täcka lilla växter med säckväv eller plast om det finns en frost förutspådde och täcka frukt hängande i trädet med plast. Du kan också överväga att inrätta utomhus propan värmare i närheten för att hålla området varmt om du har många träd och en full skörd av bananer.

•Kapa ner bananplantor om du bor i ett område som får långvariga perioder av kallt väder och det finns ingen mer frukt på trädet. Skär den ner till inom 30 inches av marken, då skär det att inom några inches av marken tre veckor senare. Bananplantan kommer att växa tillbaka nästa år.

•Spread kompost runt basen av din bananplantor, om du klippa ner dem och de är fortfarande upprätt. Kompostmaterial isolerar smutsa och skyddar rötter.