Hur man spaljé upp gurka växter

Växande gurka på en spaljé sparar utrymme i trädgården och gör det möjligt att odla dem i krukor på däck, balkonger och i trånga hörn utan bekymmer av besvärliga vinstockar invaderar området. När upprättats gurka vinrankorna klamra sig fast vid spaljé växer uppåt i stället för utåt, producerar frukt som hålls snyggt över marken. Skörd är snabb och enkel som unga gurkorna är lätta att hitta och dra lätt från vinstocken.

Instruktioner

•Välj vertikala spaljéer minst 6 fot lång. Galler, stängsel eller hönsnät fungera bra och ge det stöd som växer behovet av växter. Vissa trädgårdsmästare plantera gurka inuti en tomat bur och låt växterna att växa upp insidan och ner på utsidan. Även om detta är verkligen en billig och enkel att installera alternativ, gurka vinstockar ofta bryter eller tårar vid den punkt där vinrankan växer över toppen och kan minska produktionen eller skada anläggningen.

•Installera spaljé vid tiden för plantering för att inte skada unga rötter på växter. Stöd för användning av trä eller metall stakes restes på vardera änden av gurka plåstret att fästa hönsnät eller fackverk. Tillhandahålla ytterligare stöd varje 4 till 6 fötter. Växande gurka vinstockar är tunga och kräver adekvat stöd.

•Train nya vinstockar att klättra spaljé av försiktigt placera vinstockar upp spaljé så rankor förstå på ytan av spaljé. Använd en mjuk slips tillverkad av gamla strumpbyxor eller mjuk trasa för att hålla vinstockar på plats om det behövs. När vinstockar börjar klättra spaljé, behöver de lite hjälp från dig.

• Vägledningen herrelösa vinstockar tillbaka till spaljé om de avviker till andra områden och hålla Gurkor färska plockade att främja fortsatt produktion och friska växter.

Tips & varningar

  • Om du väljer att använda tomat burar, köpa tunga burar och förankra dem ordentligt i marken. Lätta burar störta under tyngden av mogna gurka vinstockar.