Hur man sockerrör en plats

Prygel är en teknik som används på säten och ryggen på stolar och andra plana ytor på möbler för att skapa en wicker-liknande effekt. Det finns två huvudsakliga sätt att sockerrör möbel. En metod innebär att väva samman olika delar av prygel för att bilda ett vävt mönster och den andra, enklare metoden, innebär att placera en pre vävda ark rotting sadelgjord i lappa av möblemang. Om du vill infoga prygel in i placera av en stol, måste du använda en stol som har befintliga prygel--rotting sadelgjord måste pressas till en specialiserad groove att säkra det.

Instruktioner

•Ta bort befintliga placera från stolen för att göra projektet lite enklare. Vissa stol platser kommer bara pop ut och andra skruvas i--vidta rätt åtgärder för att ta bort din speciella plats. Om det finns befintliga sadelgjord redan på plats, Använd en router för att avlägsna sadelgjord, försiktigt så att inte skada bildrutan i stolen.

•Soak ett blad av rotting i sadelgjord i minst 20 minuter i ljummet vatten. När det är helt blöt, ta bort bandet och placera över sätet med den blanka sidan vänd uppåt. Se till att bladet av bandet är i linje med kanterna på din plats.

•Tryck på rotting sadelgjord i spåret av stolen med hjälp av en trubbig trä kil. Arbeta dig runt omkretsen av stolen, tvingar sadelgjord i spåret.

•Kapa bort överflödigt bandet med en mattkniv. När du har tryckt på bandet på plats, klipp av överskottet sadelgjord mycket noga. Bandet bör utsträckas längre än ett par millimeter under den yttre kanten av räffla i sätet. Ta din tid att noggrant skära av överskottet.

•Använd en tunn linje av PVA lim till spåret till håller bandet på plats. När limmet sätts runt omkretsen, låt limmet torka i minst fem minuter.

•Sätt in ena änden av caning spline in the groove, ovanpå limmet torkat. Hammer spline på plats med en hammare, arbeta dig i ytterkanten tills den prygel helt omger bit av sadelgjord. När du kommer till hörnen, applicera lite av vattnet med en fuktig svamp att göra spline enklare att installera. Skär av ändarna på spline när du når startpunkten och hammare i slutet.

•Torka av överflödigt lim med din fuktig svamp och låt sätet självtorka i solen i minst 12 timmar. När sätet har torkat, kan du installera den tillbaka på stolen.