Hur man snabbt plantera majs inomhus

Hur man snabbt plantera majs inomhus

Om du inte har mycket utrymme utanför att odla majs eller om du bara vill odla majs för skojs skull, prova att göra det inomhus. Majs kräver massor av solljus, utrymme, vatten och varma temperaturer att frodas. Inomhus villkor alltid uppfyller inte dessa krav, men med lite kreativitet och en minimal mängd av uthållighet, kan du ha färsk majs majskolv att äta färre än 90 dagar.

Instruktioner

•Poke 20 hål, varje 1/4 tum bred, sporadiskt i botten av en plast 5-gallon hink med hjälp av en hammare och en 3-tums-långa spik. Peta en annan 20 hål runt botten sidovägg av skopan 1/2 tum från dess nedre kant. Utrymme dessa som bästa du kan, de behöver inte vara perfekt. Du vill bara se till att marken kan rinna av väl.

• Fyll hinken med trädgård krukväxtjord tills jorden är 5 inches under skopan fälgen. Peta tre, 2-tums-djupt hål fördelade 3 inches isär i centrera av hinken med en blyertspenna. Släpp en majs frön i varje hål och täck hålen med jord.

•Ställ in 5-gallon hink i badkaret och strö 1-gallon vatten över jorden. Vatten får eller inte får komma ut ur hålen vid basen av skopan.

•Lift skopan ur badkaret och flytta den till en solig, varm plats i huset. Ett eller västerut-söderläge fönster är bäst för detta. Placera ett plant kruka tefat på golvet eller tabell och placera skopan i fatet. Fatet kommer fånga något vatten som avlopp ur hinken.