Hur man skriver en Condo nyhetsbrevet

Hur man skriver en Condo nyhetsbrevet

Om du är ansvarig för skriva din bostadsrätt gemenskapens månatliga nyhetsbrev, då vet du vilken utmaning det är att skapa, kopiera redigera och organisera en aning av information. Du behöver inte vara en naturlig eller ens en stor författare att producera en underhållande, informativ nyhetsbrev. Lita på de röster och förmågor av dina grannar. Det är precis vad professionella tidningar och tidskrifter gör. Och följa några enkla steg för att ta enkelt att skriva nyhetsbrev varje månad.

Instruktioner

•Remember din publik. Nyhetsbrev får ofta en störtflod av nya objekt, anteckningar, meddelanden och reklam. Men inte alla dessa data gäller för invånarna i ditt samhälle, och det kanske inte är kostnadseffektiva att producera ett 12-sidigt nyhetsbrev. New Brunswick klimatförändringar erbjuder dessa frågor som hjälper dig att urskilja vad förblir och vad går: "vad tycker du behandlingen? Varför? Läsarna vill lära dig något nytt som är viktigt och relevant för dem. Artikeln ger något nytt för läsare som information, tips, råd, resurser eller fördelar? Ge läsarna skäl att läsa och de kommer."

•Ask för hjälp. Du kan inte göra allt på egen hand. Du kan vara en stor författare och du kanske inte. Det spelar ingen roll. Fråga andra gruppmedlemmar--särskilt de som du känner är utmärkta författare--att skriva delar av nyhetsbrevet för dig. Till exempel kan du fråga en eller två medlemmar att skriva en månatlig kolumn på trädgårdsarbete eller brottslighet. Den sistnämnda fungerar särskilt bra om du har en condo styrelseledamot som fungerar som en säkerhet tillsammans med polisen. Ett nyhetsbrev blir mer hanterbara när du skriver kollektivt i stället för individuellt.

•Skriv en Huvudartikel per fråga och fyll resten av utrymmet med frilansande kolumner, gemenskapens meddelanden och bilder. En huvudsakliga reportage kommer att fånga uppmärksamheten hos condo medlemmar och hjälper dem att engagera sig i gemenskapen, särskilt om den viktigaste funktionen är om en communitymedlem. Du kommer att skapa en känsla av enhet och förhoppningsvis få människor att läsa nyhetsbrevet.

•Använd statistik och fakta i lådor. Om du försöker fylla tomrum, överväga att göra en lista med intressant statistik om gemenskapen. Brottet statistik fungerar bra i detta utrymme, och du kan få dem från din lokala polisen precinct. Statistik om gemenskapen fungerar bra här också. Till exempel antalet hundar, katter eller barn i gemenskapen. Eller, du kan infoga en enkät för att få mer interaktion med gruppmedlemmar. Ställa en fråga i månaden som: "Vad är en förbättring som du skulle vilja se i samhället?" Erbjuder flera val svar plus ett fill-in utrymme för en ytterligare uppfattning.