Hur man sköter en Hylsnyckelsats

Hur man sköter en Hylsnyckelsats

En uppsättning sockets är en viktig del av alla verktygslåda. En bra uppsättning ratchets och uttag är dyrt, men nödvändigt. De utför unikt krävande uppgifter som normala tång eller skiftnycklar inte kan, samtidigt samtidigt som bekvämligheten och användarvänlighet. Som alla andra verktyg som är föremål för tunga slitage, socket set rengöras och underhållas för att förlänga deras liv. En fet eller tråkiga uttag kan glida från en mutter och skeva insidan kanter, gör uttaget värdelös. Rätt vård ser till att din Hylsnyckelsats kommer att hålla en livstid och betala sig en hundrafalt.

Instruktioner

•Förbered lösningsmedel bad i en metall eller porslin handfat för fet och smutsig sockets. Aceton eller andra metall-safe lösningsmedel är acceptabla, men undvika användning av bensin och fotogen. Använd inte plast eller gummi behållare, eftersom vissa petroleumbaserade material är extremt känsliga för lösningsmedel och kommer att försvaga eller smälta efter långvarig exponering.

•Break ner verktygen. Ta bort uttaget och tillägget ratchet. Släppa dem i lösningsmedel badet. Avsätta ratchet; Sänk inte det i lösningsmedel badet. Medan de flesta ratchets är konstruerade av solid metall, innehåller vissa rubber skyddshylsa som kommer att försämras om indränkt i lösningsmedel.

•Carefully Rengör ratchet. Ägna stor uppmärksamhet åt snapin lagren på slutet av ratchet inlägg. Grus och andra föroreningar kan ansamlas här och orsaka kullager att gripa. Bollen ska alltid rotera fritt inom dess uthärda fall.

•Ta bort uttagen och ratchet förlängning från lösningsmedel badet. Ofta är Bad ensam tillräcklig för att rena sockets och förlängning. Om inte, Använd en pipe-rengöring borste eller bomullssudd att grundligt rengöra i uttaget gemensamt så den passar perfekt in på ratchet förlängning. Lösningsmedel är snabbtorkande och kräver ingen avtorkning.

•Kontrollera uttagen för stress frakturer eller klippt kanter. Behandla verktyg med en rost-förebygga spray när de är torra. Återföra dem till deras förvaringsväska.

Tips & varningar

  • Undvik att använda brandfarliga material för att rengöra verktyg.
  • Alltid rena verktyg i ett väl ventilerat utrymme.
  • Använd aldrig en knäckt eller klippt socket.